Коварството на климатиците

Коварството на климатиците
Снимка: Thinkstock

Жегата може сериозно да влоши здравето, затова климатиците са решение на проблемите за много хора. Особено за тези със сърдечно съдови болести и малките деца, които лесно се претоплят.

Но за да се извлече максимално ползата от тях, те трябва да се използват разумно, в противен случай може да ни разболеят.

Използвайте внимателно климатика, когато в жилището има бебе. Най-добрият вариант е, когато климатикът е в съседна стая или коридора, така стаята на детето се охлажда косвено, без да духа върху него. Най-важното е да не става течение, защото така детето лесно се преохлажда. Ако това е невъзможно, струята на климатика трябва да духа към тавана и далеч от детето. Не прекалявайте с климатика, когато имате бебе, използвайте го само в горещите обедни часове.

климатик
Снимка: Thinkstock

Разликата между външната и стайната температура не трябва да е прекалено голяма. Настройте климатика с 6-8 градуса по-ниска температура от външната. Голямата разлика в температурите е шок за организма на детето, когато тръгнете да излизате навън.

Не пускайте климатика, когато детето спи.

При сън метаболизмът се забавя, телесната температура спада и детето може да се преохлади и настине. Настинката сама по себе си не е болест, но защитните сили на организма намаляват и вирусите лесно атакуват и разболяват детето. Най-добре е да изстудите стаята, да затворите прозорците и да сложите детето да спи. В малките часове през нощта, когато температурата навън спадне, отворете прозорците, за да се проветрява.

Важно условие за безопасност на климатика е той редовно да се почиства.

климатик
Снимка: Thinkstock

Още при поставянето му техникът ще ви обясни как се чистят филтрите и колко често. Колкото повече се използва климатикът, толкова по-често трябва да го чистите. С малко дете е добре това да става на две седмици поне. Причината е, че в него се задържат различини микроорганизми и гъбички. Дишайки ги, хората се разболяват. Микроби плюс течение е равно на хрема, болки в гърлото, синузит, плексит, схващания, болки в ставите и костите, главоболие, херпес.

Почти невъзможно е да се пътува с малко дете в кола през лятото без климатик.

климатик
Снимка: Thinkstock

Той също трябва да е настроен на температура 6-7 градуса по-ниска от външната. За да е безопасен, го пуснете на ниска скорост да духа само на предното стъкло, а детето поставете на задната седалка, без да го пече слънцето. Ако детето започне да киха и да подкашля, да става раздразнително, това означава, че сте прекалили с климатика.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти