Който обича, винаги намира начин

двойка
Снимка: iStock

Да обичаш някого, означава да му мислиш доброто. Независимо от обстоятелствата, да искаш да прекараш времето си с него, защото го приемаш такъв, какъвто Бог е решил да бъде. В това е смисълът на привличането. На всеки от нас е отредено да срещне сродната си душа и когато това се случи, знаем че сме познали любовта.

В отношението между двама души не са достатъчни размяната на ласки и красиви думи. Въпреки увереността в чувствата на другия, често се чувстваме самотни или тъжни. Животът е уникален в способността си да ни изважда от равновесие. Тогава най-сигурната подкрепа е не просто състраданието на другия, а желанието му да заеме мястото ти, защото е готов да страда вместо теб.

Егоизмът винаги ще остане наша основна черта, но чрез чувствата към някого той със сигурност престава да определя живота ни в толкова голяма степен. Компромисите често не изискват кой знае какво усилие, достатъчно е само да погледнем човека до себе си право в очите, за да осъзнаем от какво се нуждае душата му в момента. Много от нас са склонни да простят изневяра, въпреки че няма човек, който да не остане наранен задълго след нея.

двойка
Снимка: iStock

В намерението си да спасяваме собствените си връзки ние сме различни и това е част от голямото очарование на живота. На едни им е дадено да простят грешка на мига, за други - това изисква много, много време. Но обичаме ли истински, прошката е най-естественият жест към нашата половинка.

С дните чувствата изтляват, но ако любовта е взаимна, те продължават да греят като малки светлинки в огнището на живота ни. Споделените моменти и хубавите спомени за тях ни карат не само да се обръщаме умилително назад, но и да продължим уверено напред по пътя, който ще ни среща с любимите хора отново и отново. Светът е само декор, който се променя, по същество нуждата да се събуждаме един до друг остава непроменена.

Когато усмивката ражда усмивка на лицата ни, това е любов. Когато сълзите на другия пълнят и нашите очи със сълзи, несъмнено е любов. Поставяме ли се непрекъснато на мястото на другия, по-осезателно усещаме необходимостта да бъдем по-толерантни и търпеливи.

Защото любовта е и търпение, изпитание в желанието ни да приемаме някого с всичките му предимства и недостатъци.

Вярвам, че има съдба и че тя предопределя кой е „правилният“ човек за всеки от нас. Вярвам, че ако обичаме, ще бъдем обичани и че това равновесие на чувствата е в основата на прогреса ни като вид. Не познавам хора, които остават неподвластни на любовта. Ако има такива, те живеят в свят, който не искам да си представя. Там сигурно самотно и тъмно, а самата любов приветства света, какъвто е и винаги е готова да празнува самия живот. Който обича, знае това със сигурност.

двойка
Снимка: iStock

 

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти