Който обича, не може да е лош

любов обич двойка
Снимка: iStock

Обичането е магия. То твори прекрасни промени в сърцето на всеки човек. Прави ни по-добри, по-разбиращи и по-състрадателни. Не може да има никакво съмнение, че когато човек обича и се чувства обичан, се превръща в по-добра версия на себе си.

Едно от проявленията на любовта е да се научим да бъдем грижовни и да се отдаваме безкористно на другия. Възпитава ни на търпение, кара ни да осъзнаем силата на прошката, защото когато обичаме, ние търсим хармония и мир, а не конфликти и разруха.

Съзиданието е заложено в човешката ни природа, а когато то е провокирано от любовта, усилията винаги достигат резултат, какъвто не сме си и представяли.

Да обичаме означава да вървим към доброто, да се стремим към щастието и благополучието на човека, станал обект на нашите чувства. Когато можем да се грижим за любимите си същества, самите ние сме с усещането, че сме истински живи. Това личи в погледите ни, в начина, по който се усмихваме.

Обичащият трудно би сторил нещо лошо някому. Обичащият проявява разбиране, защото справедливостта не може да му остане чужда.

Усмихнатите хора правят света красив. Самите те са част от красотата, в която отрицанието, завистта и злото нямат място. Любовта е мощно оръжие срещу тях и ние го използваме ефективно срещу тях дори с една кратка целувка.

любов обич двойка
Снимка: iStock

Хората трябва да се променят, защото самият живот непрестанно се стреми към промяна. Никой ден не се повтаря. Еднакви изгреви и залези не съществуват. И ако промяната е резултат от любовта, която носим в сърцата си, красотата няма как да спре да съществува.

Да сме искрени един с друг е просто нещо, когато обичаме. Така самата любов е безусловна и категорична. Така няма опасност съмненията и страховете да ни тормозят с присъствието си  

Който обича, не може да бъде лош. Стремежът да обичаме и да бъдем обичани рано или късно се отплаща, защото добротата никога не забравя. Тя ни прави хора, тя е в основата на най-съкровеното чувство, което дава смисъла на всичко.

Когато сме благосклонни, пътят пред нас винаги ще е ясен. Когато човекът до нас се усмихва, ние се усмихваме заедно с него. Простата истина е, че собственото ни щастие зависи от това на другия. Любовта знае това най-добре.

любов обич двойка
Снимка: iStock

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти