Кои са безценните дизайн елементи за луксозен хол

хол интериор дизайн
Снимка: ATG Design

Ивета Попова

Планирането на модерен жилищен интериор е нелека задача, особено когато става дума за апартаментите в столицата и тяхната ограничена квадратура. Затова в лукс се превръща именно факторът пространство. Кои обаче са другите дизайн елементи, които ще придадат истински луксозна визия на вашата всекидневна?

Като архитект и дизайнер, който обича да работи с размах, голямото пространство е определящо за свободата на творчество. Тъй като съм негов ценител, за мен е изключително важно да го запазя и дори понякога „илюзорно“ да го разширя с огледала, отразяващи гладки повърхности или стилни витрини.

хол интериор дизайн
Снимка: ATG Design

В много от своите проекти подхождам към създаване на отворена всекидневна, обединяваща хол, трапезария и кухня, която по естествен начин да определя свободното движение на обитаващите. Това неминуемо подканва за големи семейни събирания и приятелска атмосфера в дома, която е така безценна.

хол интериор дизайн
Снимка: ATG Design

Същевременно с това, разбира се, не забравям, че всяко от кътчетата следва да бъде добре дефинирано и визуално самостоятелно. Затова играят важна роля елементи като ефирни рафтове за книги, стилни стъклени врати, декоративна арка или простичка чупка на големия диван, която да играе роля на „разделител“. Абсолютен хит в интериора за млади семейства са камините с LED осветление, изпаряващи вода – те са красив елемент на дома, създаващ уют и същевременно остават напълно безопасни за малки деца.

хол интериор дизайн
Снимка: ATG Design

Как още съвременният хол разкрива изискан вкус?

Селекцията на материали играе водеща роля за цялостното усещане на дома и хваща погледа от първата стъпка вътре. Връзката с природата като основно интериорното решение е много актуално и носи така необходимото свързване със Земята. Това може да се постигне лесно чрез силното присъствие на дървото - например в облицовката на стените и естествен дървен паркет, също и в MDF панели на различни места в интериора.

хол интериор дизайн
Снимка: ATG Design

Благородните и естествени материали винаги имат щедър принос за луксозния стил. Освен естествения дървен паркет, често използван като основен материал за подови настилки; включването на големи плочи от мрамор и камък могат да допринесат още повече за изискания и елегантнен хол. Любимо дизайн приложение те намират освен като подова настилка, и като част от облицовката на стените и плота на кухнята или трапезрната маса, например.

хол интериор дизайн
Снимка: ATG Design

Различни метални повърхности като декоративни елементи и части от обзавеждането с медни, бронзови, златисти или матови покрития също носят възхитително усещане за лукс. За мен те са незаменим участник в интериорния дизайн и добавят този топъл нюанс, нужен като контрапункт на студените мраморни повърхности.

Стилен и функционален дизайн на осветлението

Модерното фиксирано осветление, както и регулируемият дизайн на осветителните тела, са актуланият избор за стилен и функционален дом. Много харесвам финото присъствие на скритите LED ленти в рафтовете за книги или стенните облицовки – този трик деликатно подчертава конкретни предмети или текстурата на стените, например.

За още вдъхновение и интериорни съвети – следете нашите Facebook и Instagram страници.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти