Когато ни се иска да е утре

Когато ни се иска да е утре
Снимка: iStock

За добро или за зло, нашият най-верен приятел остава съдбата. Понякога, вторачени в собствените си суеверия, не можем да продължим напред с убеждението, че нещата винаги се подреждат. Измисляме си причини, сприятеляваме се със страхове, обгрижваме съмнения.

Дните се търколят като надуваема детска топка по стръмния склон на живота и често вместо да продължим изкачването си нагоре, хукваме да спасяваме топката. Пълна загуба на време.

ВЧЕРА носи очарованието на филм, в който вече сме изиграли своите роли, ДНЕС снимаме поредния дубъл в нова лента, надявайки се УТРЕ усърдието ни да бъде възнаградено с успех. В промеждутъка вали, а след гръмотевичните бури изгрява юлското слънце, което обещава лято. Защото в изкуството е така – картината в следващото действие се променя за по-голям ефект.

c
Снимка: iStock

Ефективните притеснения запращат чувствата ни в изолация. Не сме ли свободни да ги изразим, обричаме себе си на самотност, каквато не пожелаваме дори на враговете си. Друг е въпросът, че истинските врагове носят „вина“ за голяма част от опита, който ни кара да разберем в какво се състои уважението, къде да търсим истинско разбиране и на кого си струва да доверим тежките моменти.

Когато ни се иска да е УТРЕ, то е защото помним соления дъх на морето. Защото докато пясъкът изтича между пръстите ни, нашите следи остават върху него като „обичам те“, изписано набързо с клечка, изхвърлена случайно на брега.

Винаги има нещо, което ще си отива, но пък това е сигурният начин да привличаме новото.

c
Снимка: iStock

Когато ни се иска да е УТРЕ, приветстваме самия живот. Защото всяко утро е обещание за хубавите мигове, които имаме право да обричаме на вечност. УТРЕ е възможността да довършим доброто. УТРЕ обичаме повече, след като ДНЕС сме осъзнали своята любов към някого, с когото сме делили безвъзвратното ВЧЕРА.

Миналото определя настояще, което трябва да ни научи, че да пилеем часовете, е непростимо. Бъдещето изисква да бъдем силни и смели – като любов!

c
Снимка: iStock

Нека вали! Дъждът през лятото е топъл. В него няма нищо смущаващо, защото той просто е част от онази морска синева, която и УТРЕ (о)става наша. Жега и гръмотевични бури ще продължат да се редуват като фон за обстоятелствата, които единствено ние можем да променим. Защото съдбата до голяма степен е в собствените ни ръце. Защото, докато надуваемата топка стремглаво лети надолу по склона, пътят напред и нагоре става по-ведър и чист. Колкото самия живот!

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти