Когато един мъж обича

Когато един мъж обича
Снимка: Thinkstock

Когато един мъж обича, Вселената е прашинка от пясък край море. Там плуват ветроходи и се носи аромат на плажно масло. Хората са изопнали тела на юлското слънце и имаш чувството, че всичко започва отначало. Там няма притеснения, няма тегоби, които те запращат в буря от съмнения и страх.

Когато един мъж обича, прави лампа с подръчни материали за жената, която не излиза от съзнанието му. Тази лампа вечер осветява приветливо подредена каравана, където той и тя могат да се обичат на спокойствие. Само пеперудите са желани гости. Единствено те имат право да се наслаждават на чувства, които превземат галактики.

f
Снимка: Thinkstock

Когато един мъж обича, може да се взира в необятното синьо на морето. Тогава затваря очи и си представя всички докосвания, прегръдки и целувки. Режисира думите, режисира действията – като в театър, където неговата любима е безапелационната звезда на сцената.

Любовта обича апродисментите!

Когато един мъж обича, няма начин светът да не е по-красив. Животът е най-верният приятел и разбираш цялата му важност, цялата му неповторимост. Само който не изпитва любов, не знае колко жив е всъщност. Преходността на годините е просто кино-лента, запечатала всяко „обичам те“, независимо дали е премълчавано или повтаряно до втръсване. В това е и разковничето на всичко, което наричаме свое минало.

f
Снимка: Thinkstock

Когато един мъж обича, боровата гора ръси златни капки смола, а вятърът е възторгът, който предвещава моменти – повечето от тях също ще се превърнат в минало, но така бъдещето става благонадеждно и очаквано. Дълга черна коса, отрязана на черта. До нея висок силует с летен загар и тъмни очила, които крият влюбения поглед от завистници.

Защото любовта е и тайнство.

Когато един мъж обича, нищо няма значение. Достатъчно е това пусто синьо море – бездънно като тъга, но и бурно като страст, която опиянява повече от вино. Един срещу друг, лице в лице, после рамо до рамо по широката плажна ивица, където гларусите също търсят своите изгубени половинки.

f
Снимка: Thinkstock

Когато един мъж обича, мирозданието наистина е прашинка. От нея ще се роди всичко отново. Сякаш предстои Големият взрив да се случи пак в името на любов, каквато всички трябва да познаем. Защото любовта ни прави хора. Особено когато един мъж обича...

Още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти