Когато апокалипсисът е забавен: 5 комедии за края на света

филм
Снимка: Focus Features

Извънредното положение в цяла Европа продължава да изцежда творческото вдъхновение от всички ни, но животът трябва да продължи. И макар да сме лишени от възможността да ходим на кино, един от начините да прекараме приятно времето си дори в тези условия е посредством седмото изкуство. А то не е никак чуждо на апокалиптичните идеи.

Във всеки втори касов блокбъстър от последните 10 години съдбата на света е била заложена на карта под една или друга форма. Но във времена като настоящите, последното нещо, от което имаме нужда, са допълнителни дози бомбастична драма и грандиозни щети.

Затова тазседмичната ми филмова селекция е фокусирана върху заглавия, с които краят на света се превръща в забавна сюжетна концепция.

Сред тях ще видите адаптирани литературни класики, популярни екранни звезди и носители на „Оскар“. Но, по-важно от всичко останало, от тях ще можете да почерпите изключително необходима доза добро настроение

Затова отворете галерията, изберете си някой от посочените филми и си стойте у дома като трезво разсъждаващи и отговорни човешки същества.

Към галерията >>>

Прочетете още от Георги Петров:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти