Кисела. Мрънкаща. С две думи – кофти жена

Симо Колев
Снимка: Edna.bg

Всеки си имаме негативи. Повечето си ги знаем, някои от тях отричаме, някои от тях борим, но негативите са част от нас. Но има ли негативи, които са на върха на пирамидата на негатавите? Има.

И така, представям ти ултимативно гадните негативи. Ти си направи сметка дали няма да се припознаеш и ако се припознаеш – не се цупи, а се вземи в ръце.

Кисела и мрънкаща не е просто моментно състояние, провокирано от външни фактори. Това е житейска настройка, скъпа. Само си представи – мъж, който само мрънка. За всичко. Времето, политиката, работата, парите, шефа, децата, всичко! Е, не е нормално всичко да е криво, нали се сещаш. И как изглежда според теб, това чудо? Вечно начумерено, вечно кисело. И вечно намиращо обяснение за цикъла си.

Понякога всеки от нас е крив, но аз ти говоря за тези, които са перманенто в това състояние.  

Няма по-голям дзвер от такава жена. Тя не обича. Най-напред не обича себе си. Тя е песимист, а песимистите не правят нищо. Нито хубаво, нито лошо. Те са пасивни от страх. Те са сянката на оптимистите. А оптимистите не си губият времето. Те обичат, те се обичат, те скачат, те се смеят, те се усмихват, те вървят, движат, летят. Те не се оплакват, а правят. Какво правят? Всичко. Абстрактните неща и конкретните неща. Правят всичко, което може да се направи. Включително и грешки. Много грешки. Песимистите мълчат, сумтят, мрънкат и не правят нищо. И от това не става нищо.

Кисела и мрънкаща. Това е смъртоносна комбинация от претенции и неувереност. Тези жени са егоцентрични до егоизъм. Гледат само себе си и поставят обстоятелствата само в собствения си контекст. Или им е горещо, или им е студено, или им е „едно такова, никакво“.

Тези жени не правят секс, защото не им се прави, боли ги глава, не са подготвени, не са настроени, не могат сега, изморени са, имат да пускат пералня, имат да чистят, да готвят, да гладят, да санират и да дострояват магистрала „Хемус“ с всички пътни възли по нея.

Е, за такова чудо говорим. На тези жени все нещо не им е точно. А не им е точно, защото не могат да дефинират, какво и кога им е точно. Те са жертвите. Все не ги разбират. Тези жени не правят нищо с желание, защото се чувстват заставени, потиснати. Те не казват какво им се прави, а какво не им се прави. Нищо не им се прави. Не знаят какво им е, ама им има нещо. И ти си виновен. Все някой друг е виновен.

Ох, много са гадни. Тези жени избухват. Винаги и за всичко. Те ти казват, че са такива и 'кво да направят като са такива!?  Това е ултимативно кофти жената – кисела и мрънкаща.

Можеш да си от време на време крива и кисела, но няма как да си вечно крива и кисела. Сега ще ми кажеш – абе, Симе, има и такива мъже! Ооооооо, има, разбира се. И те са още по-дразнещи. Киселата и мрънкащата жена е жалка картинка, докато мъжът с това описание е трагична картинка. Сега говорим за жените.

Виж се отстрани. Виж ги отстрани. Може ли да се оставиш животът ти да мине така? Защото причината за това не е животът.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Още от Симо Колев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти