Казвайте си бе, момичета!

двойка жена любов
Снимка: Istock

По мое мнение, базирано на лични впечатления и всичко, което приятелки са споделяли с мен, както и се е случвало с тях пред очите ми, мога спокойно да кажа, че най-големият проблем на нас жените е, че не си казваме нищо. Мълчим, правим се на загадъчни или обидени и чакаме отсрещната страна (да се разбира мъжете) да се сетят сами какво се върти в главите и бушува в сърцата ни.

Както в онзи иначе доста сексистки виц за жена в космоса:

– Хюстън, имаме проблем.
– Какъв проблем?
– Никакъв, забрави.
– Какво не е наред?
– Нищо…

– Кажи какво има?!

– Ти си знаеш.

Първо, мъжете нищо не знаят и второ нямат никакво желание да се правят на изследователи на дебрите на женския мозък и тайнствена логика, за да открият. Те са праволинейни същества, които обичат да имат яснота и точност, затова колкото по-ясно им се представя една информация, толкова по-добре.

Но ние жените все още не искаме да узреем за тази истина или си мислим, че печелим нещо, когато вместо да си кажем какво ни тормози и притеснява, мълчим и преглъщаме.

Той е забравил за празника или важния ти ден.

Той е успял да развали празника/специалния ден.

Той не ти е подарил хубав подарък.

Той не ти е взел никакъв подарък, цвете или какъвто да било жест на внимание.

Той не прекарва достатъчно време с теб.

Той те задушава с обсебващо присъствие и/или ревност.

Той не иска да направи следващата крачка във връзката ви.

Ти се чувстваш несигурна в чувствата му.

Той те притиска прекалено силно за развитие на връзката ви, за която ти не си готова.

Той очаква или иска неща от теб, с които ти не се чувстваш окей.

Не изпитваш достатъчно удоволствие в секса с него.

Не изпитваш достатъчно удоволствие във връзката си с него.

двойка жена любов
Снимка: Istock

Ситуации може да има още много, а причините за тях да са най-различни. Някой може да каже, че ние жените сме вечно недоволни от нещо или все нещо искаме, но това е един прекалено криворазбрано желание на дамите да се борят за щастието си. Защото всеки има право на щастие, спокойствие и любов, особено когато става дума за лични отношения!

Затова следващия път, когато стомахът ти се свие на топка, защото той е успял да направи нещо, което те стресира или наранява, не си мисли, че ще изглеждаш по-силна bad ass мацка, ако си замълчиш. Напротив! Сваляш си нивото до степен той да се чувства напълно спокоен с действието/бездействието си, виждайки, че всичко ще му се размине без проблем и съответно може да прави каквото си поиска. Ако изобщо се замисли върху тези неща, а не си продължи по пътя, загледан в собственото си его и проблеми.

Човешките взаимоотношения са достатъчно сложни, че да ги правим невъзможни с липса на комуникация или едностранна такава.

Затова просто си казвайте – спокойно, без скандали и излишна драматизация, когато нещо не е добре за вас. Не изпадайте в така досадното за всички мрънкане, защото оттам нищо добро не може да произлезе, освен той да махне с ръка и да спре да ви слуша. Никой не обича да му се мрънка и опява, без значение какъв пол е.

двойка жена любов
Снимка: Istock

И изкоренете страха, че ако си кажеш кое не е окей за теб във връзката ви, то той ще си тръгне. Първо – една връзка се гради с много труд и упоритост като всичко друго, и често се случват грешки, които следва да се поправят, за да не рухне цялото нещо. Второ – ако толкова бързо е готов да сложи край на вас като двойка, то май изобщо не държи достатъчно на теб.

Не правете компромиси със себе си, защото така единствено се самонаранявате, а никой няма да се погрижи след това за вас, освен може би най-близките ви приятелки.

Ако на него не му хареса да чуе, че ти всъщност имаш някакво мнение, различно от неговото, както и глас, с който отстояваш позицията и щастието си, то значи директно следва да го пуснеш по пътя му и да забравиш за него БЕЗ УГРИЗЕНИЯ.

Веднъж като го направиш, окриляващото чувство на свобода и лекота ще ти помогне да продължиш по-смело и уверено напред, повярвай ми.

Всички искаме да живеем в романтична комедия с хепи енд, вместо в сърцераздирателна драма, затова направете нужните корекции в сценария, за да не се окажете на един екран, но в тотално различни жанрове на любовните взаимоотношения.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти