Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Скорпион

ж
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

очти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. 

Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви характеристиките на представителите на зодиакалния знак Скорпион в различните лунни позиции:

Скорпион с Луна в Овен

Вие сте човек с изключително силна воля – искате ли да постигнете нещо, няма сила, която да ви спре. Възможно е да смятате, че „целта оправдава средствата“ и в името на осъществяването на желанията си да ставате безкруполни и прекалено напористи. Ако не искате хората да ви отбягват, опитайте се да се съобразявайте малко повече с тях и да не ги използвате като средства за постигане на собствените си цели. В любовта сте много смели – не бихте се поколебали да се хвърлите в огъня дори с риск да изгорите. За да водите по-смислен живот и да овладеете по-разрушителните аспекти на своята природа, трябва да намерите някаква цел – нещо лично ваше, в което да вложите забележителната си енергия и страст.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна в Телец

Вие сте много решителни, съсредоточени и последователни. Трудно се задействате, но поемете ли в някаква посока, може да вървите по избрания път с години. Имате склонност да се вкопчвате в хора и вещи, но имайте предвид, че е възможно отвреме-навреме да преживявате някакви загуби или раздели – така животът ви учи да оставяте сигурното и да се променяте. Когато губите обаче, ще печелите нещо друго, по-ражно – нещо, което е несъкрушимо. За да водите смислен живот, не се вкопчвайте в материалното – намерете някаква вечна и нематериална ценност, която да превърнете в център на съществуването си. В любовта може да проявявате ревност и да обсебвате партньорите си.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна в Близнаци

Вие сте двойнствена личност – в един момент сте весели и искате да сред хора, в следващия изпадате в мрачно настроение и предпочите да ви оставят намира. Имате нужда да общувате и да споделяте мисли и преживявания, но е възможно сами да издигате стени между себе си и  другите и пред никого да не се разкривате. Недоверието и страхът да не ви предадат са най-големите ви врагове – изправете се срещу тях, защото в противен случай ще се чувствате  самотни и неразбрани. Доста сте любознателни и вероятно се интересувате от психология, езотерика и мистика. Ако не се разпилявате и се концентрирате върху една област, която да изследвате в дълбочина, може да достигнете до забележителни прозрения за себе си, за хората и за света.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна в Рак

Вие вероятно сте по-затворени и имате нужда да оставате по-често сами – за да вършите някакви свои занимания или за да се справите със силните емоции, които контактът с външния свят предизвиква у вас. Подвластни сте на променливи настроения, безпокойства и мрачни мисли. Това, което би ви помогнало, е да се научите да се доверявате на фактите, а не на всяка тревожна мисъл, която преминава през ума ви. Имате много богато въображение. Усещате хората – техните чувства, страхове и истинските мотиви за действията им, така че бихте могли да се реализирате като психолог, психотерапевт или друг вид лечител на душата. В любовта имате склонност прекалено да се фиксирате върху човека до вас и да виждате проблем и в най-невинните думи и жестове.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна в Лъв

Вие сте силна личност, която задължително трябва да контролира обкръжението. Определено присъствието ви се забелязва – хората или мнохо ви харесват, или не могат да ви понасят. Намерете някакво призвание, чрез което да упражнявате положително влияние върху света, защото в противен случай ще започнете да командвате всички наоколо, а това рано или късно ще доведе до бунт. Възможно е често да се въвличате в борби за власт или да искате да постигнете нещо, но постоянно да срещате опозиция. Изследвайте по-задълбочено себе си, защото нищо чудно това, което не можете да понасяте в околните, да се съдържа и във вас самите. Гневът и нетърпението са най-големите ви врагове, с които ще трябва да се справите. Родени сте за лидер, но внимавайте да не злоупотребите с властта си.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна в Дева

Вие сте човек със завидни анализаторски способности. Каквото и да решите да изследвате, ще го разнищите и ще забележите и най-малката подробност. Много ви бива да търсите недостатъци – и в себе си, и в другите. Гледайте да не прекалявате – хубаво е човек да вижда несъвършенствата, за да може да ги поправя, но тази ваша склонност може да ви превърне в критикари и да ви попречи да откривате хубавото в себе си и в хората. От вас би излязъл чудесен изследовател, анализатор, лекар или психолог. С умението да виждате гнилото и нечистото и да го отстранявате, може да извършите сериозни промени в някаква област. Недейте обаче да се опитвате да спасявате близките си хора от собствените им проблеми –  мисията ви е обречена на провал, щом те сами не искат да се променят.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна във Везни

Вие копнеете да имате човек до себе си, с когото да споделяте всичко. В любовта сте много отдадени на партньора и бихте направили какви ли не жестове, за да се чувства той/тя добре във вашата компания. Да изгубите нечия любов е най-голямият ви страх – това е и един от основните ви мотиви да се стараете толкова. За съжаление дори тогава пак може да ви изоставят и в такива случаи страдате много – не само заради разпадането на връзката, но и защото докато се мъчите да я запазите, сте забравили кои сте и от какво имате нужда. Вашият любовен живот ще бъде по-щастлив, ако изследвате страховете си в любовта и осъзнаете по какъв начин те ви подтикват да поставяте нуждите на партньора преди своите собствени.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна в Скорпион

Вие сте изключително потаен човек. В душата ви ври и кипи, бушуват силни емоции и се водят битки, но на повърхността може нищо да не се вижда. Макар че притежавате почти медиумна способност да разчитате какво мислят и чувстват хората, почти невъзможно е човек да разбере какво мислите и чувствате вие. С вашата комбинация човек може да стане жертва на най-низките човешки страсти и дори да се озове в затвора, но би могъл да бъде и харизматичен лидер, който да влиза под кожата на околните и да ги води към нещо добро – всичко зависи от това до каква степен сте осъзнали тъмната си страна и сте излекували раните от миналото. Страданието е неотменна част от вашия път, но точно то може да ви пречисти и прероди, така че да станате напълно нова личност.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна в Стрелец

Вие сякаш работите на два съвсем различни режима. Понякога сте изключително ентусиазирани, вдъхновявате се по някаква идея или се отдавате на любовна страст, а после нещо се обърква и вие решавате, че животът е скапан, а доверието ви е било предадено. Ето защо вашата задача е да изградите един по-реалистичен и умерен подход към живота, така че да приемате и светлото, и тъмното в света и в хората, а не да тръгвате с прекалено големи очаквания и после да се разочаровате. Не губете своя оптимизъм, защото той може да ви помогне в трудни моменти. Вероятно имате склонност да задълбавате във философски теми – това е вашият начин да намерите изход от кризите, в които отвреме-навреме изпадате.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна в Козирог

Вие сте човек, който слага прегради между себе си и хората и не допуска почти никой до своя вътрешен свят. Възможно е околните да се съмняват, че изобщо имате чувства. Истината е, че вие сте много емоционални, но просто не го показвате. Бъдете внимателни, защото склонността ви да таите всичко в себе си може да е много разрушителна за вас – например в крайна сметка емоциите да избият като вулкан в най-неподходящия момент или пък потискането им да се отрази на здравето ви. Макар че правите всичко, за да се предпазите от силните страсти, рано или късно ще ги изпитате и ще разберете, че нямате друг избор, освен да се отдадете на любовта.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна във Водолей

Вие сте интересна личност, защото съвместявате много различни потребности и качества. От една страна искате да сте свободни и пазите личното си пространство, но от друга копнеете да се слеете с друго човешко същество. Ако се идентифизирате с едната си страна, ще привличате хора, които отразяват другата – за да ви покажат, че трябва да намерите място и за двете. Имате ясно установени принципи и трудно се промянате, освен ако нещо не ви принуди. Опитайте се да не се вкопчвате толкова силно в хора и ситуации – това ще ви помогне да се адаптирате по-лесно към промени, които неизменно ще ви се случват, и ще си спестите допълнителни душевни терзания.

ж
Снимка: Thinkstock

Скорпион с Луна в Риби

Вие сте човек, който сякаш живее в своя собствен свят. Трудно ви е да разберете себе си, затова нищо чудно да предпочитате уединението. Тъй като сте изключително чувствителни, раними и лабилни, има риск да избягате от житейските приблеми като прибегнете до алкохол или наркотици или като попаднете под нечия чужда власт. Усещате енергията на хората и ви е много трудно да се предпазите, ако тя е агресивна или негативна. Имате дарбата да откликвате на чуждата болка и да я съпреживявате. За да намерите мястото си в този свят, който е доста груб за фината ви природа, намерете канал за въображението и състрадателността си – например чрез изкуство или лечителско призвание.

Направи ли си нашия нов тест Имате ли нужда от витамин D - ако не сте - бързо го вижте ТУК

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

>>> За още интересни материали изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти