Какво ще правят принцесите през септември. И след това

Симо Колев
Снимка: Edna.bg

Септември е месец, който хем е есенен, хем всичко се събужда. И се получава нещо като малка нова година. Хората се връщат от морета, почивки и са готови за новия сезон. Хем всичко е, както си е било, хем има някакъв по-особен ентусиазъм.

Та, какво ще правят принцесите, техните принцове и цариците на бала през септември?

Най-вече: няма да съжаляват за лятото, което си отива. Чуваш ли!? Другата година то ще дойде пак. Сега започвай да мислиш следващите задачи.

Записваш се на някои от пешеходните маршрути, които се организират. Те са най-вече в София, но и не само. Нелепо е всеки ден да се разминаваш със сгради, в които да има толкова история и емоция, а за теб да са само тухли и фасади. В София вече има и литературни маршрути – пиши се и там. Литературата не е само нещо, което смътно помниш от училище. Много повече е.

Отиди до Гърция на плаж за един ден. Да. Просто си взимаш половин ден,  драсваш от офиса в 12:00, в 16:00 най-късно си на плаж, пиеш едно-две фрапета, после си прибираш кърпичката, хапваш едни калмари и се прибираш обратно. Ще е късно. Е, кво, като е късно !? Да не би да си нощна в Кремиковци?! Вземи мъжа ти, децата, или приятелки. Тази авантюра ще ви топли месеци, а нищо чудно и години напред – как сте отишли в Гърция, ей така, сякаш сте избягали от всичко.

Направи един списък с филми и хвани децата си, за да ги гледате заедно. Сигурно не са ги гледали, а може и да не са ги чували. „Усещане за жена“, „Добрият Уил Хънтинг“, „Списъкът на Шиндлер“, „Жега“, филмите на Скорсезе и двата филма на Уди Алън, в които се обяснява в любов на Париж и Рим...

жена есен
Снимка: iStock

Запиши се на нещо, което не си правила досега. Сугестопедичен курс, курс по италиански, може да е сугестопедичен курс по италиански, готварски курс за един уикенд, абе разбираш ми идеята. Да избягаш от зоната си на комфорт, в която човек след 40 се предава в името на удобството си. И не мърда. Спира. Запиши децата на същото.

Тръгнете по планините през уикендите. Най-напред тръгнете на леки походи за да се зарибите, после си купете и подходяща екипировка. Това ще ти проветри главата и ще я държи така до към сряда, когато сядаш да планираш къде да ходите уикенда. И е лесен начин да се държиш във форма.

Що не вземеш да пробваш някой поход за два-три дни ? Нищо няма да ти стане. Напротив – ще дишаш въздух, за който белите ти дробове ще те питат кога ще го дишат пак, защото са зависими от него – неизбежно и безпощадно. Ще имаш гледки и цветове сутрин, за които няма смартфон на планетата, който да успее да ги събере в снимка. Принцесо, ще е нещо веднъж в живота ти.

жена есен
Снимка: iStock

Купи си колело или тротинетка. Не ми обяснявай, че ходиш с токчета, че не е удобно, че много би искала, ама не можеш. Опитай.

Разбери какво точно представлява глутенът, пречи ли и сигурна ли си, че ти пречи.

Започни да си правиш родословно дърво. Вашите няма да са вечни. Разбери си корените, колкото можеш по-дълбоко. Това ще е интересно и ще те ангажира градивно. И със сигурност вашите ще се ентусиазират да ти разказват за тяхното минало и миналото на техните.

жена есен
Снимка: iStock

Всички тези неща ще ти разширят зоната на комфорт. Ще ти дадат различни гледни точки, различни усещания, различни мисли, а различните мисли ще те накарат да действаш различно.

Нали се оплакваш от бърнаут, от това, че ти има нещо, ама не знаеш, какво. Е, това е. Просто човек понякога се побърква от еднаквостта. Едни и същи хора, едни и същи разговори, мисли. И вкъщи, и в работата, едни и същи проблеми, едни и същи маршрути, направо да повърнеш.

Ако направиш тези неща, или някои от тях ще получиш и още един бонус. Децата ти, най-вече децата ти, мъжа ти, кръгът ти, колеги, ще си кажат: „Лелеее! Кво направи това момиче, бе!? Виж, тръгна тук, там, прави това, прави онова.“ В един момент ще станеш кефеща. Ще се кефиш на себе си. Ще станеш инфлуенсърка и ще дръпнеш инициативата на всички 24-годишни пикли, които ти обясняват как се живее и имат блогове и влогове за всички проблеми на света.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Прочетете още от Симеон Колев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти