Какво ни дава сексът за една нощ

Симо Колев
Снимка: Edna.bg

„Само проблеми“ е краткият отговор. И това е така, защото всеки от нас поставя различен контекст на тази едноактова пиеса.

За един това е приключение с бившата, което пали ненужни пожари и надежди в него, или нея. За друг е тормоз от преследването на партньора от секса за една нощ, който започва да предявява претенции и се възмущава с думите:

„Ама това само за една нощ ли беше?!“

За трети – влюбване, за четвърти угризения, за пети – страх, че нещо е станало, защото страстта е била по-силна от нуждата от презерватив. ОK, ясно е, че хипотезите са много, неяснотите още повече, а и забравих неудобството, ако примерно работите заедно, и двамата сте обвързани, други колеги са видели, те познават и гаджетата ви... Mай те отказах от секс за една нощ.

Споко. Това е неприятната част от нещата. Тя не е маловажна, но все пак има и друга страна. Винаги има и друга страна.

Сексът за една нощ е решение, което макар и продиктувано след малко или много алкохол и след малко или много въпросителни, е израз на това какво иска сърцето ти. То е някакъв отдушник, нещо, което е успяло да пробие всичките ти предубеждения и оценки за това, кое е прилично и кое не е.

любов секс двойка връзка страст
Снимка: iStock

Не ме разбирай погрешно скъпа, сексът за една нощ няма да ти докаже, че контролираш ситуацията и че правиш с живота си, каквото поискаш. Той няма и да запълни липси, които имаш. По-вероятно е да ги направи още по-изострени и да се опитваш да гасиш пожар с бензин.

И съм твърдо против секс за една нощ, ако си обвързана, защото лоялността е много по-яка от всякакви психологически тъпотии, които си чела, че се живее веднъж и че трябва да слушаме сърцето си, че сме тленни, че сме волни, че животът ни минава през пръстите и че трябва да живеем на ръба.

Ако искаш да живееш така и си сама – окей. Ако не – трябва да избереш.

Не можеш да бъдеш и гълъб, и ястреб и не можеш да имаш и гнездо, и раница за „извънредни походи“, да ги наречем похождения.

двойка любов целувка връзка черно бяло
Снимка: iStock

Така. Все не стигам до плюсовете на секса за една нощ. Спокойно, такива има.

Сексът за една нощ е изваждане от зоната на комфорт, особено ако това не е зоната ти на комфорт и не живееш така. Има и такива хора. Има всякави хора. Сексът за една нощ не е и чак толкова лоша идея, ако интуицията ти казва, че е окей, че този е окей и че сега е окей. Така забиваш подобаващ пирон на вечер, която е била незабравима, или си оправяш вкуса в устата от вечер, която е била ултра скучна.

Всъщност, след нещо подобно може да стане нещо много хубаво. Защо? Ами, защото ние обичаме да планираме.

Обичаме да проектираме, от къде ще се появи „той“. И понеже много „го“ претоварваш, обикновено е бизнесмен, лекар, хирург, писател, интелектуалец, журналист, известен, мъжкар, с чувство за хумор, между 40 и 50, да обича децата, да иска деца, или да не иска деца, да е умен, да е богат, да кара BMW и това е само началото.

Планираш и къде ще го видиш, но нито го виждаш там, където и да е това там, нито е той.

Времето ти минава в планиране на перфектния, после в място, на което да го намериш, после в съжаления, че не го намираш и после в празни приказки, как яките мъже са свършили.

връзка любов сутрин секс
Снимка: iStock

Е, сексът за една нощ взривява всичко това, помита ти претоварените очаквания и виждаш, че сте се оправили с учител по физика, който обича домашна ракия, има две деца, които живеят с него, не е много красив, но е най-внимателният мъж на света, умен е и уверен в това, което прави. Нямаш обяснение, но ти харесва. Не си го търсила, не си го планирала, ама се е появил. И си разбрала всичко това след една нощ, а на сутринта ти е направил сандвич за работа, сложил ти е и едно шоколадово барче с бележка: „добре, че не си веган“, т.е. слушал те е какво си му говорила вечерта. Не се е изнизал, а е отишъл на училище и не, днес няма да се видите, защото взима децата от бившата си жена и им е обещал да ги води на „Бързи и яростни 9“. Т.е. поставя децата преди теб, което е окей.

Говори за мъж със здрави ценности. Но те кани на обяд вдругиден, т.е. не си била за една нощ. Яко, нали? Е, колко яко щеше да е, ако не беше случайността, която носи сексът за една нощ?

Между другото, пичът кара Фиат. Не мога да ти кажа, защо.  

Може и да не се случи нищо подобно. Но нещо ще се случи, а ако цената „нещо да се случи“ на хора, на които не им се случва нищо е секс за една нощ – плати я.

Много чакаме. Много сме дигитални и много взискателни, а това води до още повече чакане, взиране, липса на смелост и безмиселни изисквания.

Светът навън е вълнуващ и опасен. Но и вълнуващ, ако забрави коя дума използвах преди „опасен“. Понякога просто трябва да му се оставиш.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти