Как се научих да живея с радост (100% проверена формула за щастие)

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Дъщеря ми, която е на 6 години, ме попита вчера:

Мамо, ако човек много, ама много поиска да лети, но без нищо – без самолети, парашути и такива, дали ако толкова много иска, някога ще се случи?

Въпреки, че се занимавам с йога, разбира се, не започнах да й говоря за левитация, нито за магически трикове.

Въпросът малко ми напомни на онзи за съществуването на Дядо Коледа.

Не отрекох, че някога някой може да успее. Разказах й как човек може да лети по друг начин. Да се чувства окрилен, свободен да бъде какъвто пожелае, да изпитва лекота, щастие и безгрижност сякаш има криле. 

Ето я моята формула за щастлив полет, към която се стремя от години.

Сигурно много хора са стигнали до нея, но за тези, които още не са, споделям тази философия на щастието...

За да се научите и вие първо трябва да се освободите от всичко, което ви тежи. За това ще ви помогне винаги да си задавате и отговаряте само на един единствен въпрос:

Това носи ли ми радост?

Толкова е простичко като всички хубави и лесни неща.

Ако отговорът е „не“ - не си губете времето, а разчиствайте! Освободете се от вещи, приятели, страхове, мъка, стрес, работа, навици, задължения… всичко, което не ви носи радост. Обикновено е това, без което можете да продължите нататък и разбира се, което ви смачква крилете.

Започнете от най-дребните неща. Ще използвам един пример с по-женските.

Слагате си някакво червило – не се харесвате с него и няма на кого да го подарите - веднага да отива в коша! Ако го приберете при другите само и само защото е новичко и не ви се изхвърля, хем няма да го ползвате докато се развали, хем сякаш ще съхранява неприятна енергия, или дори само мисъл. А ако си сложите от онова – любимото, светлото или тъмното, с което знаете, че ще се почувствате красива…ммм…

...първи билет за полет.

Стари дрехи. Най-лесно е да започнете от тях. Знаете как.

Книги. Които няма да отворите или сте започнали и няма да довършите – дарете ги. Някога ще стигнат до читателя, който ще ги оцени.

Приятели. Започнете от Фейсбук – някой ви дразни или ви заема излишно място, не искате да ви се рови в личния живот – изтрийте го.

Работа. Ходите с неудоволствие само защото 5 години сте учили как да правите нещо. А може би ще има друго, за което не сте учили, но ви се отдава и правите с желание?!

Ако продължите сами този списък и започнете да си задавате все по-често въпроса „Това носи ли ми радост?“, ще видите как от ден на ден ставате все по-леки и усмихнати.

Всеки заслужава това.

А ако трудно се разделяте с нещо, независимо материално или не, помислете си за миг – ако наистина се случи чудо и можете да полетите за малко – какво ще вземете със себе си, което няма да ви тежи и дърпа надолу?

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Още от Светла Иванова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти