Как да разпознаем фалшивите мъжки обещания

двойка
Снимка: iStock

"Никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая"общо взето това е манифестът в началото на всяка една връзка.

Двамата сте влюбени, светът изглежда като прекрасно място, правите смели планове, споделяте си най-интимните страхове и надежди, доверявате се един на друг, но най-вече – говорите и си обещавате какви ли не неща.

От “аз никога няма да те нараня” до “ще бъда винаги с теб” и какво ли още не.

Разбира се, да си влюбен е чудесно, но това неминуемо те прави доста загубен и наивен. Също така винаги се случва, че единият от двамата е по-влюбен и по-доверчив от другия. Доста често това сме именно жените.

двойка
Снимка: iStock

На нас ни харесва да чуваме красиви думи, обещания, сладки приказки. Това е част от природата ни и генерално в това няма нищо лошо, до момента, в който не започне да вреди.

Кога се случва това? Когато реалността започне рязко да се разминава от приказките.

Той говори едно, обещава щедро, уверява те в намеренията и обещанията си, мед му капе от устата и казва точно нещата, които искаш и имаш нужда да чуеш. Ти си казваш, че трябва да му имаш доверие, ето той така добре обяснява, говори, това има значение, нали? Мъжете спазват думите си, пък и не е малко, че изобщо е изрекъл тези невероятни неща.

Главата ти се замайва, сърцето ти ускорява ритъм и ти си прехвърляш на ум едно след друго всички разтапящи неща, изречени от него.

Проблемите обаче не закъсняват и в един момент, колкото и да не ти се иска да го признаеш, забелязваш, че действията му не се покриват с думите.

двойка
Снимка: iStock

Тук жените допускаме една огромна грешка – започваме да оправдаваме и извиняваме, без дори човекът на среща да го е поискал.

Причината е много проста – не ни се иска да си признаем разочарованието. Той е празнословец и явно ще ни разочарова, но ние не сме готови за това. Не искаме да приемем истината, не искаме да признаем наближаването на неминуемата катастрофа, а отчаяно сме се хванали в надеждата ни за щастие и любов.

Колкото по-рано приемем фактите и спрем да се заблуждаваме, толкова повече болка и унижение ще си спестим. Защото няма нищо по-съсипващо от това да се молиш на някой да си спази обещанията към теб или да те обича.

Затова съберете всичката си смелост и себеуважение, и твърдо заявете, че или той започва да спазва казаното, или ще му дадете свободата да си намери друга да му вярва на глупостите.

двойка
Снимка: iStock

Това, разбира се, е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, особено когато човек е влюбен. Но винаги трябва да поставяме на първо място себе си, заедно със собствените си чувства и да се борим за щастието си. А това често включва да разпознаем вредителите в живота ни и да ги елиминираме. Затова действайте навреме, преди отровата на празните обещания да е унищожила сърцето ви. 

Нищо не говори по-силно от действията, затова се фокусирайте върху тях, а не празните думи и обещания. Не е лесно да се борим за щастие, но и не заслужаваме някой да ни ограбва от него. Затова смело напред към истинските чувства, доказани на практика и далеч от глупавите празнословия и кухи обещания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти