Как да разберем дали има смисъл да сме семейство с човека до нас

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Замисляли ли сте се коя е основната причина да искате да създадете семейство с някой?

Любов, привличане, сходство в характерите, допълващи се качества, общи принципи са само някои от причините. Пътищата, които искате да извървите заедно, и то всеки един от тях – и гладките, и неутъпканите, и кривите, и правите.

Но как да сме сигурни, че правим правилния избор или че вече сме го направили?

Преди децата, преди спомените и общите приятели, роднините и съвместните придобивки, а за жалост понякога и преди да се опознаем добре.

Отговорът дали сте създадени за семейство е много простичък. В основата винаги е любовта, както в основата на всеки правилен избор. Но и това, че двама души се събират, за да образуват нещо по-голямо заедно. Нещо по-голямо от това, което са всеки поотделно.

Това е и моето правило. И ако не сте сигурни, че семейството, което искате да създадете (или вече сте направили) ви носи това усещане по-добре навреме го преценете.

Ако сте си самодостатъчни, вие не сте за семейство. Ако сте станали зависими и сте изгубили своята идентичност, пак не е добре. Ако след години единият от вас се e променил толкова, че носи на гърба си цялото семейство, че той е главата, но вие не сте тялото, което я държи, също е време да се разделите. Или вие искате да го/я промените, защото не ви допълва вече, защото емоциите са ви по-важни от чувстватa, или сте станали по-значими поотделно, а не заедно – вече не сте семейство.

И тук не говоря за подписа. Когато видя мъж и жена, живеещи дълги години в хармония, никога не ми минава през ума дали са подписали брак, или просто са си казали, че са семейство.

Традицията казва, че е време да купувам нов порцеланов сервиз, за нашата 20-та годишнина, защото от стария не са останали много здрави части. Важното е другото, което сме съхранили.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти