Как дa не си прецакаме пролетта - практични съвети

жена пролет
Снимка: Istock

Без да губя време в излишни приказки и обяснения, давам насоки от личен опит. Това са все неща, които ме ободряват, зареждат с позитивизъм и помагат да се справя както с пролетна умора, така и с есенна депресия, летен мързел и зимна летаргия.

Купете си нов парфюм

Преди всичко останало, нека поглезим себе си. Нов аромат дава нови усещания, че и надежди. Жена без парфюм е като цвете без аромат, така че помислете си на какво искате да ухаете през тази пролет и отивайте към магазина.

Изхвърлете ненужното

Време е за прибиране на зимните дрехи и връщане на летните в гардероба, но подходете към процеса критично. Помислете си дали тези дрехи и аксесоари наистина ще бъдат носени или вече са отживелица. Изхвърлете всичко, за което се чудите. Щом имате съмнения дали ще обличате дадена дреха, значи тя не ви трябва.

жена пролет
Снимка: Istock

Освежете цветовете

Това важи както за гардероба, така и за дома. Купете си токчета в ярък цвят, блуза в нетипичен за вас нюанс, ново пролетно яке или пък пребоядисайте кухнята. Сложете нови цветя на балкона. Казано накратко – оцветете около себе си. Ще се почувствате чудесно, обещавам.

Раздвижете се

Стига вече извинения и скатавки, време е за движение. Ползвайте стълбите, вместо асансьора или излизайте да тичате, подновете Мултиспорт картата си, а още по-добре – започнете да я ползвате редовно.

Купете си нова книга

Без значение дали имате навика да четете или не, просто влезте в коя да е книжарница, вдишайте дълбоко аромата на книги и разгледайте детайлно рафтовете, докато не изберете вашата. Повярвайте ми, ако подберете достатъчно увлекателно четиво, рязко ще откриете, че време за четене всъщност имате.

жена пролет
Снимка: Istock

50% плодове и зеленчуци

Да, да, колкото и изтъркано да звучи, ние наистина сме това, което ядем. Сложете си за цел тази пролет да изяждате по един плод за всяко захарно нещо, което приемате и един зеленчук за всяко пържено такова. Без значение дали ще спазвате това или не, не падайте под три плода на ден и една салата! Устоявайте този режим за няколко седмици и ще усетите положителната разлика, обещавам.

Пролетта е сред най-прекрасните сезони. Не само природата, но и ние самите се отърсваме от тежестта на зимните месеци и се пробуждаме за живот и радост. Но е нужно и малко да си помогнем, за да изживеем сезона по най-добрия за нас начин. Затова давайте смело с промените и запомнете, че няма как да ви се случват хубави неща или да сте щастливи, ако сами първо не се погрижите за себе си.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти