Истината за нашето недоволство или да се научим да казваме „Не“!

Светла Иванова
Снимка: Edna.bg

“Когато решиш кое е важно за теб, ще ти бъде лесно да кажеш „Не” на всичко останало, което се опитва да те разсейва.“ Лестър Съмрал

Идва един момент в живота, когато си правим равносметка за това в кое има смисъл да се концентрираме, и в кое не.

При мен тази осъзнатост настъпи по време на първата ми бременност. Знаете, че за всяка една жена това  е силно трансформиращ етап. Период на преосмисляне и нареждане на приоритети, търсене на отговори.

Но все пак щастието не би трябвало да не е свързано само с децата или с половинката ни. Не трябва да се настаняваме нито в тяхната сянка, нито в тази на човека до нас. Ние не сме храсталаци живеещи в сянката на хората до нас, но ще се превърнем в такива, ако живеем само за другите, дори да са най-любимите ни хора. Нека като стабилно дърво да пуснем корени, за да не ни отвее вятъра на нашето недоволство. А как да се случи това?

Смисълът на живота за всеки може да е различен, но в основата му е щастието. В какво ще го открием е личен отговор за всеки, но в едно съм сигурна, че го няма там, където отсъства любовта.

Затова ви съветвам - бягайте от работата, човека или хората, които не ви носят любов и вдъхновение.

Неудовлетворението, натрупаното с години недоволството водят до нещастие. Защо трябва да чакате да станете на 40 или 50 години, за да го разберете?

Отдавна няма нищо задължително. Времето, в което сте ходили на училище и сте изучавали всички предмети, защото така е трябвало, е отминало. Изберете сами в какво си струва да инвестирате време и средства.

Отделяйте време за себе си и се запитайте кои хора и неща ви дават усещането за щастие. Отървете се от другите така, както от непотребните вещи. Научете се да казвате „Не“. В началото може да ви е трудно, но после ще усетите вятъра на промяната.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти