Йога за лице: всичко, което трябва да знаете

Светла Иванова йога за лице
Снимка: Светла Иванова

Йогата за лице (face yoga) добива все повече популярност по няколко причини. Тя е ефикасен метод за подмладяване на лицето и прекрасна алтернатива на ботокса и пластичната хирургия. Вече има доказателства за това, че дава резултати от различни проведени изследвания през последните години на базата на редовно изпълнение на упражненията.

Затова първото, което трябва да знаете преди да я изберете е да проявите търпение и постоянство в изпълнението на упражненията. Така както, ако отидете веднъж на фитнес не очаквате дълготрайни резултати от първото посещение. Но някои масажи, или работа с акупресурни точки, които също са част от тази практика могат да дадат положителен ефект на момента, особено при отоци, подпухналост и умора.

За какво помага йогата за лице?

• Раздвижва лимфата и с това помага за премахването на отоци и подпухналост

• Оформя контура и скулите на лицето

• Масажните техники освежават и видимо премахват умората

• Засилва кръвообращението и уеднаквява тена

• Тонизира мускулите под кожата

• Помага за заличаването на бръчки и по-трудното им образуване

Ако решите да включите тази практика в ежедневната си рутина е важно да знаете че, за да имате резултат е нужно да я превърнете в навик, да проявите постоянство и търпение. Това никак не е трудно, защото заниманията могат да ви отнемат само 5-10 минути на ден, ако работите насочено към някои области, или около 20-на минутки, ако изберете да работите върху цялото си лице.

Другият плюс на този вид йога е, че можете да изпълнявате упражненията навсякъде без това да изисква пространство. И не на последно място - за разлика от скъпите хирургични процедури с нетраен резултат тук не влагате никакви средства, и практиката ви излиза напълно безплатно! Интернет изобилства от видеоклипове с упражнения за лицето, разнообразни масажи, както и използването на различни помощни средства както гуа-ша камък, вендузи, ролери и масажори, които да добавите във вашата практика.

Светла Иванова йога за лице
Снимка: Светла Иванова

Единственото, за което е добре да внимавате е, когато избирате видеоклиповете те да са показани не от инфлуенсъри, а от сертифициран козметик, или инструктор по йога за лице, за да се уверите, че ще са демонстрирани правилни и безопасно. Ако включите в практиката си и масажи с ръце или гуа-ша и ролер е добре да изберете серум подходящ за вашият тип кожа. Разбира се, вече има и практики по йога за лице, които се предлагат в студиа и солни стаи с водещ. Независимо от това, че са групови те акцентират всеки път върху различни области и можете да се обърнете към инструктора за съвет относно вашата потребност.

Опитът ми показва, че хората избират йога за лице най-често при следните проблеми (ще ги подредя според най-често задаваните ми въпроси):

• За изравняване на тена и цялостна свежест на лицето

За премахване на двойна брадичка и тонизиране в областта на шията и деколтето

• За намаляване на тъмни кръгове и торбички под очите

• За премахване на отоци и подпухналост

• За заличаване на т.нар. „гневни“ бръчки между веждите

• За заглаждане на назолабиални бръчки (около устата), марионетни бръчки (отстрани и надолу под устните), както и такива образувани често при пушачи или хора, които обичат да пият от сламка, или бутилка над горната устна

• За бръчки около очите

• За бръчки на челото

• За оформяне на контура и скулите на лицето

Ако и вие искате да опитате ефекта от този вид йога е добре преди да започнете да заснемете лицето си, за да може да сравните резултата ви, и да се уверите в разликата само след месец.

Ще се радвам да ми пишете върху коя област на лицето ви искате да въздействате и следващият път ще ви предложа програма за тази област.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Прочетете още от Светла Иванова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти