Играта на дългото събличане и краткото обличане в пробната на влюбването 

разкопчаване събличане
Снимка: iStock

Съществува ли любов в двадесет и първи век? Истинска любов. Такава, от която ти омекват коленете и погледа ти се премрежва и замъглява. Такава, от която ти е трудно да ходиш по улиците, без мислено да си до човека с когото си. Такава, от която не знаеш къде се намираш. Такава, за която четем в приказките и тайно се надяваме да я има. Съществува ли?

Задавам си този въпрос, тъй като съм ужасно влюбен в приятелката си. Толкова влюбен, че чак се плаша. И ние уж започнахме лека-полека – романтични вечери, излизания, разходки в парка, кино, театър. Бяхме се разбрали, че ще е само секс. Като повечето двойки на модерния ни машинизиран свят днес. Днешния млад човек рядко желае да се занимава с чувства. Играта е такава – следва дългото събличане и краткото обличане в пробната на влюбването. 

Ако една дреха не ти става, ако ти е прекалено тясна, или пък прекалено широка – ти я сменяш. Съвсем естествено е. От друга страна ми се струва, че хората на сегашната ера се заменят именно така – като ризи и тениски. Това ми звучи някак тъжно. Навява ми усещане за мимолетност. Но нима не е истина? Омръзва им да се носят един другиго и се захвърлят. Като стари, износени суитшърти. Извинете ме, ако звучи твърде грубо, но такова е мнението ми. 

В този смисъл аз съм открил любимата си дреха. Пасва ми идеално и по цвят, и по размер. Абсолютно ми е по мярка. Въпреки че съм поет и съм заобиколен от дами – обичам и избирам своето момиче. Ежедневно. Всяка сутрин и всяка вечер. Понякога се плаша от огромността на тая отговорност – някой да те обича. Ти да обичаш някого. И да трепериш над него като над есенен лист, който всеки миг ще падне от дървото и ще се слее с останалите есенни листа.  

Понякога чувството минава всякакви граници. После се запитвам наум – нужно ли изобщо да се поставят граници в любовта? Надали. Във своята същност тя е едно дълбоко пропадане и също така е едно високо издигане. Тя е завой след завой, да държиш ръката на ближния и да не я изпускаш, да правиш опити да не се отклоняваш от пътя, поне доколкото е възможно. Говоря в случай, че си взел категорично решение, че това е твоята половинка. В последна сметка две половини създават едно цяло. 

Всъщност не искам да давам дефиниции за любовта. Това би я затворило в рамка. Би я задушило. Любовта трябва да диша. Трябва да има свободата и силата да устоява. Дори и да идат порои. Любовта трябва да съществува. Ще ми се да съществува. Напук на реалността и всичко останало.

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти