Химия на любовта

Катето Евро
Снимка: Личен архив

Катето Евро

Днес в България се чества Професионалния празник на химика. Честито на химиците, пожелавам им здраве и много успехи в работата. Химията, обаче, е пряко свързана с любовта. В този смисъл празнуваме и всички ние. Без химичните реакции в телата ни никой от нас нямаше да знае що е любов.

Влюбена съм във всичко около мен. Женската ми същност открива смисъл във всичко, което ме заобикаля. Аз съм Edna жена, зависима от химическите реакции. Достатъчно е да погледна цвете или раззеленено дърво, за да забушуват в мен емоциите и страстта да бъда полезна с цялата обич, на която съм способна.

Разбира се, всичко в нашия живот е химия. Ние сме зависими от нея точно толкова, колкото и от храната. Разумът не е достатъчни, за да се чувстваме пълноценни. Без чувствата всичко би било другояче. Би било монотонно.

Тази сутрин откъснах няколко лалета от градината си, сложих ги в две-три вази и реших, че е време да се заема с онова, което ми носи истинска наслада – да пресадя разноцветните си мушката и да се заема с разсада на доматите. Всяка година се заричам повече да не се занимавам с градинска работа по отглеждане на зеленчуци, но очевидно желанието е по-силно от мен. Вероятно виновник за това е някой атом, който се свързва с друг по това време на годината и ме подтиква да го направя в следствие на извършената реакция.

Edna жена винаги трябва да бъде готова за сблъсъкът на атомите.

Наскоро прочетох, че любовта наистина е наркотик. Учени са установили наличието на естествени стимуланти, произвеждани в човешкото тела, които ни карат да се влюбваме и да се привързваме един към друг. Каква по-хубава дрога от това! Нямам предвид единствено сексуалното привличане. Да си зависим от любовта към близки, приятели и от света изобщо, в това е най-толемият смисъл. Ние жените най-добре можем да го разберем.

Взаимната любов е едно от най-приятните състояния, дарени на човека от природата. Тогава в организма бушуват химически страсти, които се равняват по сила на Големия взрив.

Никога не съм гледала на химията само като на химически елементи от таблицата на Менделеев. Да, всички те взаимодействат помежду си, но голямата красота е налице тогава, когато реакцията им е съпроводена с привличането и осъзнаването, че някой или нещо би могло да сподели женската ти любов и отдаденост.

Химията на любовта от пръв поглед по нищо не се различава от любовта, която сме започнали да изпитваме с течение на времето. Любовта на жената не е мистерия и не може да се направлява с отвари от редки билки или с магии, за да бъде привлечен обектът на желанието.

Любовта ни е първа природа. За да се изяви просто ѝ трябва импулс – катализатор, който да я извади на показ за вселената.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти