Харесвай се и светът ще те харесва

жена лято
Снимка: Istock

Никога не съм разбирала това да измъчваш тялото си, за да свалиш килограми. Да, килограмите са проблем. Не само за външния вид, но и за организма като цяло.

Разбира се има значение начинът ти на живот и здравословния ти статус. Ако се тъпчеш, за да компенсираш недоволството си от някоя област в живота ти, тогава са и тежък психически проблем.

И изобщо - да имаш перфектна фигура си е психология.

Не се харесваш, защото не те харесват. Така си мислиш. И главата ти цял ден е заета с ужаса, че вече си си изял ябълката за деня, а още цели 9 дни ти остават до постигането на резултата – минус 3,5 кг. А милото ти тяло, проснато на дивана, трупа ли, трупа всичките мазнинки, които е събирало с месеци (и с години), защото то иска да живее, бе! И не си дава нито грамче! Дава, разбира се, къде ще ходи като не му даваш необходимото, обаче после се стреми с всички сили да си го навакса. Елементарно, йо-йо ефектът не съм го измислила аз.

жена лято
Снимка: Istock

Аз съм пазила диетa два пъти в живота си – след първата бременност и след третата. След първата (бях качила 9 кг.) ей тъй, щото така се прави. Една седмица на чай с мед и лимон, сирене, кисело мляко и един цял лимон вечер за разкош. Аз лимони обичам да ям с кората от дете. Като ябълки ги ям. Та не ме озори диетата, свалих си точно 3,5 кг и си продължих по стария модус вивенди. Доказах на себе си, че и това го мога.

Вторият път беше пак от келешлък и да вляза в един чуден бял панталон. Диетата на американските астронавти, тайно предавана от ръка на ръка. На третия ден, когато ми се полагаха едни стотина грама настъргани моркови с лимонов сок сутринта, някой сякаш ме удари в стомаха и ми изкара въздуха, прилоша ми, ама много ми прилоша, не от глад, вероятно от баланса на хранителните вещества и сиктирдосах американското чудо в дълбокия космос. А в панталона така или иначе влязох и го скъсах от носене, както си му е реда за всяка дреха.

Просто винаги съм предпочитала на мен да ми е добре, отколкото околния свят да ми се диви каква съм убавица.

жена лято
Снимка: Istock

Каквато всъщност никога не съм била, аз си се харесвам. Но това е лично мнение, всеки знае себе си. Или поне е длъжен да се знае. Знам, че има много хора, за които да намалят теглото си е от здравословно значение. Редно е да се погрижат, как – по лекарско предписание, което да спазват. Но не може да си с хашимото, което е от такъв вид, че организмът ти трупа килограми, и да се скъсваш от диети и всевъзможни хапчета, субстанции, кремове и чайчета, рекламирани щедро и гарантиращи стопроцентов ефект. Глупаво и нездравословно.

Да, човешкият организъм се нуждае от прочистване, иска поне веднъж в годината отдих, няма лошо, всеки сам си решава какво ще прави със себе си. Трябва да се грижим за тленното (тялото ни е тленно, съжалявам, ама този факт е неоспорим и който не го приема си е за негова сметка.) Никак не ни харесват „любовните дръжки“, обаче хормоните като излетят яко дим безвъзвратно, иди ги гони. Ще си върнеш младежката фигура друг път, евентуално в другия живот, ако вярваш в реинкарнацията.

жена лято
Снимка: Istock

Ние излъчваме, светът възприема излъчването ни. Чиста, поддържана, усмихната, ухаеща на парфюм и любов жена – никой не ти пресмята килограмите, докато се обръща след теб. Мъжете не са калкулатори.

Скъпият е застанал зад мен и наднича към кантарчето, на което съм стъпила по навик, преди да си облека хавлията. „Какво гледаш – сбутвам го с лакът, – това е положението…“ Знам, че ще отговори с вечната закачка как всичките тези мои килограми са негови, или пък, че мъжете не са кучета, за да се борят за кокали, но този път ме изненадва: „Скъпа, тия твои любовни дръжки умират да се хвана за тях и да не се пускам…“ Направо съм луда по себе си! Диети ли?!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти