Хапче за добро настроение

Светла Иванова
Снимка: Edna.bg

Колко от вас се събуждат без настроение и с нежелание да свършат каквото им предстои? Хубаво е да имаме поне една причина на ден да се събудим мотивирани, но какво да направим, ако я няма точно днес?

Ето какво бих направила аз.

Бих седнала за 10 минути със затворени очи, за да се свържа със силата в себе си и бих насочила мислите си към онова, което вече си имам. С благодарност за него!

Ако при вас това не помогне – представете си, че изпивате едно хапче за добро настроение, как го поглъщате (ако трябва с истинска чаша вода) и то започва да ви променя. Може би ви звучи странно и смешно, но ще ви разкажа един истински случай с „плацебо“ ефект, който научих от свекърва ми.

жена усмивка радост
Снимка: Thinkstock

Когато сестрата на мъжа ми била ученичка в пубертета, като почти всяко дете се чувствала по-нервна и често се е дразнела от дребни неща. Тогава моята свекърва излязла и купила витамин C. Извадила го от блистера и го поставила в тъмно шишенце, което казала, че е изписано от лекар за успокоение, добро настроение и по-леко приемане на нещата. Тази благородна лъжа подействала до такава степен, че всеки път, щом любимата ми балдъза се почувствала нервна си взимала по едно от жълтеникавите хапченца и моментно усещала, че се чувства по-добре.

Този феномен винаги ми напомня за силата на мисълта и вярата ни, която ни помага да усетим действително подобрение чрез положителна настройка на психиката върху тялото и ума ни.

жена усмивка радост
Снимка: Thinkstock

Тези 10-на минути настройка на мисълта и намерението ви да се почувствате добре ще ви създадат нещо много важно – навикът да бъдете щастливи.

И все пак, ако при вас това не проработи – приложете го на някой близък, който би ви се доверил. Може пък само това, че сте помогнали на някой, дори и с благородна лъжа, но с добро намерение да ви накара да се почувствате по-добре.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти