Грешките, които допускаме, когато се разделим с някого

Симо Колев
Снимка: Edna.bg

Раздялата е един шибан момент, който върви с болка и въпроси, освен, ако ти не си инициирала всичко и сега си щастлива мацка, тръшнала една врата и намерила нова връзка. Честито! Но, ако не си? Какво си в този момент? Едно тъжно и изтързано момиче, което гледа Бриджит Джоунс и се тъпче с шоколад, в моментите, в които не звъниш ревяща на майка си или на някоя приятелка. Няма да правиш, така, чу ли!? Разделила си се с някого.

Може да е бил голямата ти любов, или някоя малка любов, която е оставила голям белег в теб. Ок. Раздялата не е забавна, тъжна е и оставя следи. Съгласен съм. Но само си помисли, колко много хора около теб са си тъжни и изтерзани мацки, въпреки, че са във връзка. Не е ли така!?

Запомни най-важното. Нито една връзка не може да ти бъде цел, посока, или да те изпълни със смисъл. Ти си ценна и смислена сама по себе си, а не връзката, в което си била.  

Раздялата е дошла, защото така е трябвало. И защото сега е трябвало. Идва при теб да те научи на нещо и то не е да ревеш шумно и видимо и да ми изпадаш в депресии. Айде, стига с тия депресии ! Идва да ти покаже, че допускаш някаква грешка и вероятно я допускаш не веднъж. Сега остани малко със себе си. Не бързай веднага да се хващаш с някого, защото самотата те побърква и те убива. Не драматизирай. Остани си сама. Виж, как се чувстваш, виж, какви са ти потребностите. Почети малко. Вгледай се в себе си и открий онзи бъг, дето ти казах – каква грешка допускаш? Защо не се получават неща, или защо не се е получило сега. Без обвинения. Нито към себе си, нито към него. Това си могла да дадеш, това си дала. Следващият път повече или по-малко.

Важно е да не тръгваш веднага с някого. Най-вероятно ще е грешка и най-вероятно ще е връзка - някакъв вид компенсация. Трябва ти време да си преболедуваш, да си се събереш и да си намериш пътя. С бърза, нова връзка само ще заметеш неща, които трябва да изкопаеш. Да не говорим, че в такъв момент има и едно отчаяние, което си личи.

Не се връщай към старо гадже, за което си сигурна, че ти е сигурен. Там няма да намериш нищо по-различно от още от същото, което вече си видяла и за което не си останала. Не назад, напред.

Не се връщай при вашите. Какво очакваш? Да те посрещнат и да започнат – Аз ти казах, маме! Какво са ти казали? Нищо не са ти казали. Дори и да са прекрасни стоици, които тихо да те подкрепят и дума да не обелят за връзката ти пак не им е мястото в твоите драми. Нямаш нужда от тяхното утвърждаване, нямаш нужда от тяхното съчувствие, нямаш нужда от стероиди в прехода си. Са-ма. Свикни, че можеш и трябва да посрещаш живота сама. Да посрещаш и изпращаш проблемите му сама.

Всичко, което ти изборих да не правиш е свързано с миналото и с пътя назад. Хората казват, че миналото винаги ни настига. Това е така, ако не сме се простили с него. Ако имаме котви, които ни задържат. Но тези котви са най-вече в главата ни. Скъсай ги. Остави миналото на героите от миналото. Остави и тях там. Ти гради бъдещето си.

Сама. Напред. И така.  

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Още от Симо Колев

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти