Голямото завръщане на Бранджелина под светлината на прожекторите

Брад Пит и Анджелина Джоли
Снимка: Getty

Не гърмете шампанското, не се е случило немислимото, адът не е замръзнал и най-прочутата звездна двойка на 21 век не се е събрала отново. Брад Пит и Анджелина Джоли си остават категорично разделени в личните си животи, но точно три години след гръмкия си развод, двамата са по-актуални в професионален аспект от когато и да е през настоящото десетилетие.

А това, поне за странични наблюдатели като всички нас, е по-голям повод за радост от който и да е бляскав брак или шумна раздяла. Пит и Джоли са звезди от толкова години именно въз основа на актьорските си способности – това ги отличава от хора като Ким Кардашиян и прочие псевдознаменитости, които са известни... ами с това, че са известни, и с нищо повече.

Брад Пит и Анджелина Джоли
Снимка: Getty

Именно за това бе откровено натъжаващо човек да наблюдава как двама толкова способни изпълнители биват редуцирани от масовите медии до рекламни лица, а кариерите им на свой ред буксуват заради турбулентната им връзка. Джоли изчезна тотално от светлината на прожекторите и има едва две появи на големия екран през текущото десетилетие.

Анджелина Джоли – Edna жива легенда на 44 >>>

Пит остана по-активен професионално и във филмографията му от последните девет години личат както широко одобрени от критиците заглавия като „Кешбол“, така и комерсиални хитове като „Z-та световна война“ и „Ярост“. И все пак темпото на развитие на кариерата му намаля драстично, а много от последните му роли бяха поддържащи и доста ограничени откъм екранно време, като появите му в „Големият залог“, „Съветникът“ или „12 години робство“.

Брад Пит
Снимка: Getty

Затова е и толкова освежаващо да се види и анализира отличната актьорска форма, която Пит демонстрира в рамките на последните няколко месеца. В „Имало едно време... в Холивуд“ той открадна с хладнокръвие и много чар всяка сцена, в която участва, въпреки факта, че делеше екрана с хора като Леонардо ДиКаприо и Кърт Ръсел, а в „Към звездите“, най-актуалния нов филм по киносалоните тази седмица, именно той изнася лентата на раменете си почти еднолично.

„Имало едно време... в Холивуд“ – една приказка от Куентин Тарантино >>>

брад пит леонардо ди каприо
Снимка: Getty/Gulliver

Пит открито говори пред The New York Times по-рано през този месец за това, че е посещавал сбирки на „Анонимните алкохолици“ в продължение на цяла година и половина след развода си с Джоли. Прекрасно е човек да гледа интервюта с актьора сега, след като очевидно е победил пороците си – поне временно, да види отново блясъка в очите му и го чуе да говори жизнено, адекватно и остроумно.

Пит е всичко това, което Джони Деп, с когото са родени в една и съща година – 1963-та – не е, а трябва да бъде. Актьорът не се опитва да изглежда сякаш е на 30, подбира ролите си внимателно, очевидно им се посвещава подобаващо, отнася се с уважение към публиката и няма проблем с това да говори за личните си проблеми и да се бори активно с тях, а не да ги приема като неизменна част от живота на една звезда.

Брад Пит
Снимка: Getty

Дългогодишната му партньорка също сякаш е на път да извърши решителна промяна в живота и кариерата си. След дългогодишно мълчание и повече работа зад камерата в капацитета на продуцент и режисьор, Анджелина Джоли също наскоро проговори за трудностите в живота си покрай раздялата с Пит и покрай здравословните си проблеми, превърнати от пресата в медийни сензации.

През 2013 и 2015 година Джоли се подложи на превантивни медицински процедури, за да намали риска от заболяване от рак на гърдата и рак на яйчниците. Генетична аномалия, от която прочутата актриса страда по рождение, увеличаваше от 50 до 87 процента статистическата вероятност тези болести да я покосят, ако тя не вземе необходимите предварителни мерки.

анджелина джоли
Снимка: Getty/Gulliver

Таблоидите побързаха да превърнат проблемите на Джоли в истински медиен цирк с постоянни спекулации относно личното ѝ здраве и съвместния ѝ живот с Пит. Актрисата отслабна драстично в този период, с което утрои глада на безмилостните папараци за нейни снимки. Междувременно професионалните ѝ начинания имаха твърде ограничен успех.

За щастие, през тази година Джоли се завърна под светлината на прожекторите с познатата си ослепителна усмивка и с нови професионални планове. През октомври ще я гледаме в приказката на Disney „Господарка на злото 2“, където отново ще играе главната героиня Злодеида и ще си партнира пред камерата с Ел Фанинг, Чюител Еджиофор и легендарната Мишел Пфайфър.

Анджелина Джоли
Снимка: Getty

Потвърдените ѝ бъдещи проекти определено впечатляват с мащаба си и с имената, с които Джоли ще си сътрудничи. Актрисата ще играе главната роля в трилър, озаглавен „Тези, които ме искат мъртва“, режисиран и написан от номинирания за „Оскар“ майстор на жанра Тейлър Шеридън.

Най-големият майстор на трилъра в киното днес >>>

Освен това Джоли ще играе една от централните героини в следващия оригинален блокбъстър на Marvel Studios, озаглавен „Вечните“. Филмът ще адаптира комиксови супергерои, които никога преди не сме виждали на големия екран. Смайващият актьорски състав включва Джоли, Салма Хайек и младите звезди от „Игра на тронове“ Ричард Мадън и Кит Харингтън.

анджелина джоли
Снимка: Getty/Gulliver

Именно по повод участието си във филма на Marvel, Джоли се появи на конвенциите Comic Con и D23 в Калифорния, две от най-масовите публични събирания на фенове на попкултурата на планетата и типа събитие, който актрисата всячески се стараеше да избягва през последните години. По всичко личи, че Анджелина е готова отново да бъде суперзвезда, актриса и модел за подражание за многото си фенове по света.

Брад Пит и Анджелина Джоли
Снимка: Getty

Бранджелина може вече да не радва читателите на жълти издания, гладни за нови сензации и гнусни слухове, но за първи път от доста години насам изглежда, че ще зарадва почитателите на седмото изкуство, на които изначално дължи огромната си популярност. В потъмняващия около нас свят има нужда от истински звезди, а малко греят с такава сила като Брад Пит и Анджелина Джоли.

Спомен от времето, когато бяха най-красивата двойка на света
Снимка: Getty/Guliver

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти