Главните герои в интериора тази година

Главните герои в интериора тази година
Снимка: личен архив арх. Ивета Попова – ATG design, бранд: Moroso

Ивета Попова

Личните усещания и естетически преживявания са водещи за утвърждаване на тенденциите за мода в интериора. Сами се убедихме, трупайки впечатления от най-голямото събитие за дизайн в Милано – Salone del Mobile.

Още в началото на годината Pantone заяви какви ще са ключовите цветови комбинации за 2019-та, обявявайки за цвят на годината живия корал. Влиянието на цялата гама от топли нюанси на теракота, меко оранжево, бордо, охра, се наложи в избора на стил, съчетавайки се отлично с десени с природни мотиви във всякакви вариации. Пример за това е италианският бранд Moroso.

Непоклатима тенденция, не само за тази година, ще остане humancentric подходът за много брандове, включително и в сферата на интериорния дизайн. Впечатляващо бе да открием, че много от инсталациите в Милано тази година бяха посветени именно на това да изследват как различните естетически преживявания имат потенциала да повлияят на човека. Пример за това е  „A Space for Being“ – инсталацията на Google Design Studio.

Снимка: личен архив арх. Ивета Попова – ATG design, бранд: Desiree

Това ни отвежда отново до определящата сила на сетивата в изживяването и цялостното възприятие на интериора. Неслучайно хит при акцентите са, от една страна, богатите текстури и материи като плюш, велур, носещи топлина и мекота в усещането; от друга – мрамор, мозайки, лакирани повърхности, в пълен контраст на общоприетите разбирания за тяхното присъствие в дома.

Мраморът и мозайката – главните герои в интериора тази година

Мраморът вече може да бъде видян навсякъде – абсолютен главен герой в интериора от няколко години насам. От чисто бял, той варира в зелени, сиви или коралови тонове с едри шарки и контрастни оттенъци. Мозайката е изненадата на 2019 г. – цветна или монохромна, носеща духа на миналото, но интерпретирана по нов начин. Бъдете смели и не се колебайте да приютите тази идея и във Вашата всекидневна, баня или входно преддверие!

Снимка: личен архив арх. Ивета Попова – ATG design

Арт деко – стил и модернизъм

Арт деко стилът се усеща в пълния си блясък, а определени брандове го съчетават умело в новите си колекции, допълвайки пищния му характер с нюанси на бордо и фини повтарящи се шарки с природни или геометрични елементи. Това му придава още по-актуален и модерен прочит.

Снимка: Снимка: личен архив арх. Ивета Попова – ATG design, бранд: Momenti

Стъкло и матиран финиш – добър избор за акцент в интериора

Стъклото и матираните повърхности също се вписва приятно като характерен детайл. Както винаги, свежите цветове са ключови за правилното съчетание и баланс в атмосферата. Част от тези акценти открихме на изложението при модерните италиански мебели Pianca.

Снимка: Снимка: личен архив Ивета Попова – ATG design, бранд: Pianca

Наш съвет е да се доверите най-вече на личното си усещане за обновлението на вашия дом, но и да се опитате да бъдете в крак с тенденциите. Освен това ние винаги ще сме насреща за консултации как да обособите всички желания в хомогенен и модерен интериор за новото си жилище.

Разберете още за цялото ни пътешествие в Милано и кои акценти от водещите брандове наистина ни грабнаха @atg_design в Instagram.

Още за интериорния дизайн:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти