Ето за какво мъжете завиждат на жените

Ето за какво мъжете завиждат на жените
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Не е справедливо жените да имат равни права с мъжете. Точка. Вие, уважаеми дами, не сте като мъжете, и може само да се радвате от този факт. Ако считате себе си за мъжко момиче, борещо се за равноправие, то тази статия е точно за вас. След като я прочетете, ще разберете, че сте избрали битка, която не във ваш интерес.

Не мога да повярвам, че все още има немалко представителки на нежния пол, които обсъждат помежду си, а и не само, че са толкова ощетени от съдбата, защото живеят в мъжки свят, който ги задушава като едни крехки създания. На всичкото отгоре същите тези създания не спират да се убеждават една друга, че ако не бяха жени, животът им щял да бъде в пъти по-лесен. Най-лошото обаче е, че си вярват на думите.

Често съм питал тези жени, питам ги и сега: кога за последно вие направихте жест към някой мъж? Да му подарите нещо? Да го улесните с багажа? Да му отворите врата? Кога? Питам ви, въпреки че знам отговора на тези въпроси– никога.

Съвсем нормално е отговорът да бъде такъв, защото обществото е направено така, че всичко да се върти около вас и обстоятелствата винаги да бъдат на ваша страна. Не осъзнавате ли, че мъжете ви завиждат, защото винаги всичко се нарежда така, както ви е изгодно? Така че, ако обичате, стига сте ревали за глупости.

Ако не ми вярвате, веднага ви давам няколко примера, заради които мъжете само могат да ви завидят.

На първо място е фактът, че от край време е приемливо жената да не работи, а мъжът да я издържа. Не само финансово, но и психически.  Не сте ли облагодетелствани от това? Представете си само ако обществено приета беше обратната ситуация. Едва ли щяхте да бъдете щастливи.

На второ място е всеизвестната статистика, че жените живеят по-дълго от мъжете. Да, Жените наистина живеят по-дълго. Според статистиката в България понастоящем средната продължителност на живота на мъжете е 69 години, а на жените 76 години. Във всички останали  страни по света, също жените живеят по-дълго от мъжете. Жените издържат на много повече болести и умират по-малко. Това са официални статистически данни. Е, кажете ми, не сте ли за завиждане?

Снимка: Thinkstock

Определено сте за завиждане. При това не само заради подобни глобални и социални дадености, а дори на чисто битово ниво. Да не забравяме обаче, че това е за сметка на мъжете. Например факта, че можете да натоварите целия си гардероб в куфари, без значение колко ще тежат, защото нали все пак той ще ги носи. Необходимо ли е да припомням как навсякъде ви отварят вратите за да преминете първи?

Да, вие винаги и за всичко сте на първо място. Ако ви е студено просто вземате палтото на мъжа до вас, пък той да се оправя както знае. Плюс това имате по-голямо разнообрази от дрехи, въпреки че считате, че то никога не е достатъчно.

Когато спукате гума, спира мъж и ви сменя гумата докато вие чакате в колата и слушаш музика. Сменяли ли сте някога гума? Давате ли си сметка какъв жест е това към вас? Това е жест, абсолютно за завиждане.

Снимка: Thinkstock

Лично аз най-много съм завиждал и продължавам да завиждам на привилегията на жените да не заплащат вход или да ползват намаление в дискотеките и клубовете. Яд ме на вас още от ученик, та досега.

Абе, за завиждане сте си както и да го погледнем. Дори ако сте на Титаник, пак ще се спасите първи, за сметка на мъжете.

Още от Тодор Капитанов:

Търся честна жена. Има ли такава?

Съвременна жена или просто глезла? (или защо е време жените да спрат да се самосъжаляват)

Марш от Фейсбук, досадна леличко!

Започни да ходиш боса в дъжда или остани нещастна!

Беден ли е, не ми го хвали

Защо мъжете не си падат по добри момичета

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти