Единственото, което не можеш да откраднеш

двойка любов лято
Снимка: iStock

Светът става все по-несигурно място. Подвластни на стремежа да притежаваме повече, алчността завладява душите ни, готови сме при първа възможност да се сдобием с материални блага, каквито не ни се следват. Услажда се да имаш, когато си положил нужните усилия. Да се обогатяваш за сметка на другите и да доминираш над тях е кредо, което мнозина от младите следват, тъй като егоизмът пречи да осъзнаят нуждата от емпатия. Има, обаче, нещо, което не можеш да откраднеш – любовта.

Това чувство не може да бъде взето насила, не може да бъде похитено. Любовта е толкова свободна, нежна и истинска, че можеш да ѝ се насладиш единствено когато спечелиш сърцето на някого. 

Във връзките, които създаваме с останалите, се крие и пътят, който трябва да изминем, за да спечелим по-специално отношение към себе си. Превърне ли се в начин на живот, любовта ни оживява, прави ни по-добри, кара ни да изпитваме радост. Чрез нея сме способни да постигнем невъзможното, да уважаваме и обичаме различията, да изпитаме възторг от малките неща.

двойка любов лято
Снимка: iStock

Само любовта е способна да направи така, че да даваме най-хубавото от себе си – без условия, без да искаме или очакваме нещо в замяна. Не можеш да я купиш, не можеш да я насилиш. Тя е дар, който просто даваме с отворено сърце, и който връщаме при себе си, като получаваме обратно любовта на другия.

Любовта е възможност да бъдем обичани за това, което сме, заради собствените си добродетели, слабости и уникалност. Кара ни да приемаме хората с всичките им особености - личности, които трябва да бъдат уважавани, защото вече са имали късмета да бъдат обикнати. Връзките, които създава, са по-здрави от онези, които изграждаме за малко с онези, с които животът ни среща по пътя. Когато сме влюбени, когато обичаме, не сме сами. Усещането, че има някой, който ни разбира и подкрепя, е най-близката представа за щастие.

двойка любов лято
Снимка: iStock

Любовта ни дава смелост и вяра, че можем да преодолеем трудностите и да се справим с предизвикателствата на бъдещето.

Времето променя всичко, включително и нас, но ако има любов, тя остава продължава да бъде свети като искрица в сърцата ни. Далеч от любимите, ние имаме нуждата да чуваме гласовете им, защото осъзнаваме, че този глас е всичко, от което сме имали нужда, всичко, което има значение.

Любовта е най-ярката проява на човешкото в нас. Когато реши да ни се яви, трябва да съумеем да я задържим и опазим от опасностите, пред които светът непрекъснато ни изправя. Защото с нея животът е още по-ценен. Защото тя е сигурният начин да познаем щастието. Останалото – всичко – се купува.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти