Дженифър Лопес осуетява атентат по време на сватба и още (Плейлистът на Edna #25)

Дженифър Лопес Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Време е за ежеседмичната доза нови музикални парчета и филмови трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

В нова светлина

Пет години след първия си албум SZA издаде наследника му, озаглавен “SOS”. Водещ сингъл сред общо 23-те парчета в него е “Nobody Gets Me” – емоционална балада, която показва „нова страна“ от R’n’B изпълнителката, както тя самата казва за новите си песни. В черно-белите кадри от видеото виждаме 33-годишната певица по покривите на града, превръщайки него и камерата в отдушник на сърдечната си болка.

След първите седем

Лана Дел Рей обяви осмия албум и отново сме готови да се хвърлим в успокояващата люлка на тъгата ѝ. Кръстена на водещия сингъл “Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd”, новата музикална колекция предстои да го чуем на 10 март 2023 г. Дотогава слушаме нежния ѝ разказ за любимата Калифорния, където тунелът от текста доказва способността на Лана да види поезията и на най-тривиалните места.

Две за щастие

 

Горда притежателка на втори албум стана Михаела Маринова по-рано през декември. Новият сингъл от „До безкрай“ се нарича „Две съдби“ и е по текст на самата изпълнителка, която описва песента като „музика, излязла директно от душата ми“. За да излее чувствата си в емоционалната балада с рок привкус помага китаристът и композитор Ангел Дюлгеров, когото напоследък стои зад хитовете на Любо Киров, Орлин Павлов и още български звезди.

КИНО

Всички за един

„Тримата мускетари: Д’Артанян“ е новата екранизация по вечната класика и идва през април 2023 г. от режисьора Мартин Бурбулон („Влюбеният Айфел“). Във френския филм гледаме още Луи Гарел като крал Луи XIII, а Ева Грийн влиза в ролята на изкусителната Милейди, която се превръща в смъртен враг на Д’Артанян (Франсоа Сивил) след пристигането му в Париж. С помощта на Атос (Венсан Касел), Арамис (Ромен Дюри) и Портос (Пио Мармай), той ще трябва да спаси не само себе си, но и Франция. Втора част на филма, озаглавена „Милейди“ излиза през декември 2023 г.

В окото на бурята

През 1830 г. във Военната академия „Уест Пойнт“ се самоубива войник, а детективът Аугъстъс Ландър е нает, за да разследва мистериозния случай. Мълчанието на кадетите обаче го затруднява и той прибягва до помощта на един от тях – мъж, който светът ще запомни като писателя Едгар Алън По. Готическият трилър “The Pale Blue Eye” излиза в Netflix на 6 януари. В ролята на детектива влиза Крисчън Бейл в компанията на Джилиан Андерсън, Шарлот Генсбур и др.

Докато смъртта ги раздели

След „Омъжи се за мен“, а после и брака ѝ с Бен Афлек, отново предстои да видим Дженифър Лопес като булка. В “Shotgun Wedding” двамата с Джош Дюамел играят младоженци, чиято сватба на екстравагантно място е нападната от местни пирати. Докато гостите са взети за заложници, двойката ще трябва да намери начин да спаси себе си и всички тях. Комедията, в която участва още Дженифър Куулидж в ролята на неловка свекърва и Лени Кравиц като бивш на булката, излиза в Amazon Prime на 27 януари.

ОЩЕ

Стара песен на нов глас

Музикалната звезда, чиито коледни кавъри ще слушаме тази година, е Алиша Кийс. Първият ѝ празничен албум включва две нейни авторски песни, но заглавната от него - “Santa Baby”, певицата изпълни в Шоуто на Стивън Колбер, блестейки в златист гащеризон и бяло пухено палто (надяваме се, от изкуствена кожа). Класиката на Ърта Кит никога не е звучала по-задушевно и даже невинно.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти