Две срички, изпълнени със смисъла на всичко

двойка любов зима уют коледа
Снимка: iStock

Всеки момент е изпълнен с възможности. Очакването е нещо, без което не можем, защото придава смисъл на усилията, които полагаме в името на живота. Стремим се към постигане на цели, важни за нас, но и за хората около нас. Свързани сме като отделни елементи на пъзел, който се опитваме да завършим заедно.

Любовта е мистериозна сила. Уповаваме се на нея. Разпалва огъня в сърцата ни, държи ума ни в кондиция, макар понякога в нейна чест да допускаме грешки. От грешките се учим, растем като личности, проумявайки колко важна е обичта в свят, изпълнен с тревоги и съмнения.

Любовта е чудото, чрез което осъзнаваме, че времето не съществува. С нея животът е истинско приключение, а с всеки нов ден добавяме по нещо в книгата на съдбата. Разкривайки чувствата си, опознаваме самите себе си. Чертаем хоризонти, които не спират да будят любопитството в нас.

двойка любов зима уют коледа
Снимка: iStock

Да си влюбен в живота е сила. Конкретният обект на желание е директно проявление на любовта, макар тя да не е задължителна, за да бъдеш с някого. Често, водени от инстинктите си, ние можем да задоволяваме физическите си потребности и за момента да получим исканото удовлетворение. Само любовта, обаче, държи сетивата ни будни и ни буден и ни кара да възприемаме себе си като полезни и значими.

Няма да е преувеличено, ако кажем, че любовта предпазва от болести и прави неволите поносими. Любовта лекува вече получени рани. Любовта е най-надеждното средство, чрез което се чувстваме в добра кондиция. Позитивната нагласа към света винаги е печеливша стратегия, а най-човешкото чувство е сигурният съюзник по пътя, изпълнен с предизвикателства.

двойка любов зима уют коледа
Снимка: iStock

Думата „love“ („любов“) произлиза от английската дума lufu, която е от семейството на германските езици. Върнем ли се назад във времето, тя дели един корен със санскритската дума lubhyati („желание“, „копнеж“). Желанието и копнежът не са просто думи, а състояние на духа и тялото, които искаме да намерят отклик. Защото любовта, колкото и проявления да има, е най-ценна когато е споделена.

ЛЮ-БОВ.

Две срички, изпълнени със смисъла на това да даваме обич, да възприемаме света чрез обичта, да сме готови да получаваме обичта на другите. Превенция срещу тъгата и унинието, аргументът да живеем живота си като добри хора.

Мантра, от която до един оставаме зависими.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти