Две решения за добро настроение

Светла Иванова
Снимка: Edna.bg

Първото, което ви препоръчам, е да свалите тежестта от гърба си, която ви пречи да вървите с лекота.

Тя е като претъпкана дамска чанта - загубила, горката, формата си от ненужни вещи.

Става дума не буквално и само за вещи, разбира се, а и за емоции, излишни разговори, сърфиране в нета, глупави спорове, та дори и хора, които ви натоварват. Всичко, което не ви носи стойност, и ви кара да мислите, че си губите времето.

Начинът да прочистите ненужното е като се запитате: „Това носи ли ми радост?“ или „Нужно ли ми е, за да вървя по пътя си?“

Второто е да се погрижите за тялото и мислите си.

Създайте си навика да се чувствате добре. Чрез движение, спорт, йога, стречинг, разходки навън и приятна умора. След физическо натоварване по-лесно се отпускаме и спим по-добре. А веднъж свикнем ли да изпитваме това приятно чувство и усещане в тялото си – продължаваме да го търсим. Някои от моите начини за приятно натоварване и отпускане са въздушна йога и релаксация в хамак.

Научете се да управлявате емоциите си. Осъзнавайте какво е наистина важно и умейте да не се хабите напразно.

Поставяйте лични граници. Да кажете „не“ или „не знам“ не е по-трудно, отколкото да кажете „да“ и да не изпълните обещанието си, или да го направите с неприязън.

Бъдете такива, каквито сте. Не се сравнявайте. Не се конкурирайте. Не имитирайте. Това не е градивно, а саморазрушаващо. Черпите не от другия, а от собствената си сила. Защото много повече усилия коства да се правиш на някой друг, отколкото да бъдеш себе си. Тук ще уточня, че не става въпрос за това да се учим от някого, който ни вдъхновява, да взимаме пример и мотивация от него, а да не се опитваме да бъдем него. Мотивацията не е в имитацията.

Изгонете стреса и гнева. Когато не сте стресирани, сте способни на повече любов и благодарност. Разпознайте ненужните емоции и ги отпратете с релаксация, медитация и приятни преживявания. Намерете вашия начин да се презареждате.

Привлечете приятни хора и ситуации, като първо създадете такива мисли. Стойте далече от онези, които завиждат, хейтят и правят забележки, вместо градивни препоръки, които мислят, че им пречиш, или им взимаш. Това поведение показва слабост, страх, неувереност и липса на вяра в себе си. Не искате да сте от техния отбор, нали?

Едно добро ще доведе до друго. Не забравяйте, че законът за вибрациите е като законът за привличането. Направете добро, за да привлечете друго такова в живота си.

Запитайте се: Какво искате да промените? В какво се фокусирате? Какво виждате в другите – заплаха или урок?

И след всички тези мисли – нека ви върна към началото и да припомня от къде почваме. Първото, което трябва да направите, е да освободите място, сваляйки излишния товар, и да вкарате ред и чистота. В дома, в отношенията, на работното място.

Ако не знаете как – погледнете към природата. Прекарайте малко време сред нея.

Има моменти, в които листата падат… И те също са красиви, нали?

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Прочетете още от Светла Иванова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти