Да превърнеш мъжа си в слуга не е повод за гордост

Да превърнеш мъжа си в слуга не е повод за гордост
Снимка: iStock

Не знам как се получава така, че в стремежа към равнопоставеност и независимост, жените успяват да залитнат в тежки крайности и да усвоят уж типично мъжките качества, които мразят.

Високопарното и безхаберно поведение, неуважението и незачитането на чувствата, че и правата, на партньора не те правят по-”силна”, успешна или пък интересна жена. Не, те просто свалят нивото ти до степен да не можеш да се наречеш “дама”.

В кръга ми на приятели и познати имам вече няколко двойки, в които мъжът бива тактично мачкан от копринения чехъл на партньорката си с оправданието “изморена съм, не мога” или нещо от този сорт, звучащо глупаво и нефелно.

b
Снимка: iStock

Стараейки се да бъде “добър” съпруг, да показва разбиране и загриженост, той започва да се товари с всички домакински задължения, отделно на редовната си работа. Той зарежда и разтоварва перални и миялни, пазарува и готви на ежедневна база, разхожда кучето, мие прозорците, оправя леглото и бърше праха, докато си напомня да плати тока, водата и интернета, и да не забрави да отпуши канала в банята.

Събирането с приятели вкъщи за него минава край печката в кухнята, защото “нека тя да се забавлява, изморена е от работа”.

b
Снимка: iStock

Разбира се, двамата работят и пълнят семейния бюджет почти поравно, даже може да се каже, че той малко повече, но какво значение имат парите, когато се обичаме!

Истината обаче е, че колкото е притеснително и обидно да видиш жена, превърната в домашна прислужница, така е неприятно да превърнеш мъжа си в слуга.

Отношенията между партньорите се базират на първо място на взаимното уважение, а след това на любов, искреност и грижа. Няма как да обичаш някого, ако не го уважаваш, а когато решиш в свой интерес да смачкаш егото му, не очаквай връзката да издържи дълго.

Колкото и да се опиваме от възвишеността на чувствата и философските търсения на душата, въпроси от рода на “какво ще вечеряме” и “купи ли хляб” ще присъстват в ежедневието до последния ни дъх.

b
Снимка: iStock

Човешката природа е гениална, но и дълбоко битова. Великите чувства, терзаещи сърцето, съществуват наравно с глада, жаждата, досадата от липсващата ролка тоалетна хартия и неизмитите чинии в мивката. Когато двама души делят едно легло и един покрив, те трябва да се научат да наместват и битовизмите насред страстта и романтичните погледи. Да, понякога това е крайно досадно, че дори и клатещо основите на връзката, но пък тънкото изкуство на дългогодишните щастливи отношения е именно в откриването на баланса.

Затова в отношенията с партньора търсете споделеност на чувствата и задълженията, а не тактики на скатаване. Защото да използваш любовта като инструмент за склоняване към слугинаж, е най-сигурният начин да нямаш повече нужда от втори комплект прибори на масата.

b
Снимка: iStock

Още от Лилия Дюлгеров:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти