Да посегнеш на жена... това е като да посегнеш на дете, по дяволите!

жена тъга
Снимка: Thinkstock

Толкова много жени биват принизявани, стъпквани и смазвани от мъжете си. Всякак. Физически и психически. С поведение или по-скоро с липсата на такова. Момчета, от едно известно време насам, имам чувството, че голяма част от вас са забравили да бъдат джентълмени и са започнали да се държат като някакви каруцари. Защо така? 

Веднага ви давам пример. Чувал съм от гаджето ми поне две истории, свързани с разни побойници, естествено – гаджета на нейни приятелки, които си позволяват, когато нещо не им отърва, да ги удрят. Точно така – да ги удрят. Вероятно в името на някакво извратено превъзпитание. Някакви такива примитивни закони – бий жена си и ще те слуша, вземи ѝ страха, накарай я да трепери и тя безусловно ще ти се подчинява. Нали е жена, тя жената не е човек! 

жена тъга
Снимка: Thinkstock

Току-що изразих маниера на мислене на немалък процент от българските мъже. За жалост – бройката им нараства. За мен тази тенденция е необяснима. Самото действие – да посегнеш на жена! Това е като да посегнеш на дете, по дяволите! Това е престъпление! Това е извън наказателния кодекс на самата природа! Според мен е въпрос на морал, на човещина. Как, бога ми, можеш да шамаросаш рожбата си?! Как?! Не че някои родители не го правят, но това е друга тема... 

С бой нищо не се постига, казвам ви. Проблемът е в мълчанието. Мълчанието на удряните. Те се страхуват, че ако проговорят, ако споделят с някого болката си, ако отидат в полицията и си потърсят правата, ако дадат гласност на тиранията и се опълчат срещу нея – страданията им ще се удвоят. Те разсъждават по този начин, защото насилниците ги контролират от позиция на силата.

жена тъга
Снимка: Thinkstock

Нали се сещате – дори питбулът подвива опашка пред сопата. Има я обаче и следната подробност – жените не са като кучетата. Те трябва да бъдат галени, а не пребивани. Само един комплексар, изгубил контрол над ситуацията и изобщо над себе си и своите действия, е в състояние да стори такова зло. Правилно чухте – зло. Съществува един единствен закон при насилието и той е следният: случи ли се да те ударят веднъж – ще се случи и втори път, случи ли се втори път – ще се случи и трети. И тъй нататък, в прогресия... 

Затова не бива да се запазва тишина пред терора. Не бива да стискате зъби и да плачете в банята, мили дами. Не бива да се пречупвате и да изпадате в депресии. Отидете пред огледалото, огледайте се в него, докоснете отражението си и изречете на глас:

„АЗ СЕ ОБИЧАМ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ТЪРПЯ ТОВА. МОГА ДА СИ ТРЪГНА И ДА БЪДА СВОБОДНА. НЕ МЕ Е СТРАХ.“

След това вдишайте дълбоко и хващайте пътя. Не ми благодарете. Просто го направете.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти