Да обичаш е началото на всичко

есен любов двойка
Снимка: iStock

Любовта никога не е в безопасност. Когато е с нас, ние непрекъснато я излагаме на нови изпитания. Опасности дебнат навсякъде, изкушенията са зад близкия ъгъл. Понякога, независимо от това колко обичаме, колелото на съдбата се завърта в обратна посока и ние един след друг падаме като хлапета от детска въртележка, за малко изгубили способност да пазят равновесие.

Никой не може да ни открадне съкровените моменти, но само с едно щракване на пръстите те сами са способни да си отидат. Тогава светът спира. Сезоните се сменят по подразбиране, но сякаш красотата липсва. Не забелязваме птиците, а морето губи примамливото си синьо. Свят, в който съществуването е предопределено единствено от физическите закони на вселената.

есен любов двойка връзка щастие
Снимка: iStock

Каквато и да е причината, напусне ли ни любовта, повечето от нас търсят правилния начин да си я върнат. Това търсене е породило толкова шамански практики, суеверия и молитви, че ние се лутаме из лабиринта на отчаянието, налегнати от страст, каквато все пак сме имали щастието да изпитаме.

Който е познал страстта, той не може да се остави в ръцете на есен, която наподобява оцветена страница от детско блокче за оцветяване. Влюбените имат нужда да бъдат част от шарения листопад именно на есента, когато вървим с някого по градските улици, хванати ръка за ръка.

любов двойка есен зима уют
Снимка: Istock

За да оценим настоящия момент, трябва да помним колко много сме дали на другия и колко много сме получили от него. Душите ни са сейфове за спомени, които трябва да вдъхновяват всяко следващо „обичам те“, защото сме устроени да помним хубавото и доброто. По презумпция лошото веднага изхвърляме в кошчето за боклук. Положителната нагласа за всичко е верният начин, който ни прави свободни както в избора, който правим, така и в обещанията, които даваме в името на любовта.

Всяка любов може да е предпоследна, но настоящата също има нужда да бъде обгрижвана като първа.

любов двойка есен зима уют
Снимка: Istock

Сега слънцето пада все по-ниско, а сенките сменят тротоарите като в игра, в която имаме основна роля. Не е важно, че ще мръква все по-рано и че ще вали все по-често. Дъждът е най-добрата алтернатива за море, чието синьо не избледнява. Докато сме влюбени, всеки бордюр е бряг и всяка светлинка от отсрещния прозорец е звезда, паднала от небето, за да ни напомня колко сме специални, когато обичаме.

Любовта е способна на всичко. Ние сме тези, които най-добре знаят това. Особено когато сме двама и само след броени дни есента пристига по-истинска от всякога.

любов двойка есен
Снимка: Istock

Още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти