Да кажеш „хоп“ и да скочиш

жена вдъхновение скок море лято щастие
Снимка: iStock

Често се чудим какво да предприемем, когато разумът и желанието са в откровено противоречие. Съжаляваме за казани или неказани думи, за нещо сторено или несторено. В крайна сметка, независимо от решенията, отговорността е наша. Точно заради това трябва да бъдем смели и да се доверяваме на интуицията.

От собствен опит знам, че сърцето никога не подлъгва. Ако то не се бунтува на избора, който съм направил, значи е добре да му се доверя.

По някакъв странен начин сме осенени да чувстваме кое е по-доброто за нас. Съмнението винаги извиква тревожни мисли, а тежестта в слънчевия сплит не ни дава покой.

жена маса кафе тъга спомени мисли
Снимка: iStock

Паник атаките в голяма степен могат да бъдат избегнати, щом сме в хармония с ритъма на сърцето. Когато изпитваме несигурност, чувството на тревожност и страх идва без предупреждение. Това се отразява както на работата ни, така и на съня. Истината е, че в на практика страхът и ужасът, които човек изпитва по време на паническа атака, не съответстват на реалността и много рядко са свързани с това, което в действителност се случва около тях.

„Не казвай „хоп“ преди да скочиш“ понякога е подвеждаща поговорка. В определени важни ситуации е за предпочитане да се поддадем на ентусиазма, който припознава цялото ни същество. Ако тялото иска нещо – дайте му го, ако душата изпитва желание – задоволете го. Мислете за себе си. Да се обичаме, не значи, че не уважаваме другите. От изключителна важност е да бъдем в отлична кондиция, за да даваме любов.

Терзаем ли се прекалено много за сбъднати или несбъднати моменти, животът става безрадостен.

жена свобода щастие
Снимка: Istock

Понякога е за предпочитане да се гмурнем в дълбокото, без да знаем на какво разстояние се намира дъното от повърхността. Страхът се лекува, като се изправим с него лице в лице. Преодоляването на препятствия е заложено в самото ни съществуване, затова е важно да гледаме напред – да бъдем съсредоточени в постигането на определена цел, за да можем да се наслаждаваме вечер на звездите.

За да поглеждаш нагоре, е важно да се отървеш от съмненията.

Никой не ни притежава, освен самия живот. Рискувайте да му се насладите, докато не е станало твърде късно. Щастието не стои заключено при някого. То е навсякъде, трябва само да срещнем погледа му, след като сме сторили онова, което сърцето ни е счело за необходимо.

Защото, знам, сърцето никога не лъже.

жена двойка любов пролет щастие
Снимка: Istock

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти