Цялата класическа музика в жената

жена красота арфа музика мистично природа
Снимка: iStock

С времето все повече разбирам, че жените говорят на свой език. Този език не е вербален. В него няма думи. Той е език на жестовете им, на осанките им, на всяко едно тяхно движение, което поетите биха превърнали в стихотворение, а музикантите – в блус. Това е езикът на мълчанието им, в онези мигове, в които казват всичко само с очи. Очите им може да са влюбени (тогава са най-красиви), може и да са тъжни (тогава е потребна прегръдка), може да са гневни и да ти казват „Махай се!”(със сигурност остани), може и просто да те питат защо си тръгваш.

И не само очите! Всяко едно трептение на жената е като цялата класическа музика. Стига да не си глух и да успееш да я чуеш и да ѝ се насладиш! Има толкова много глухи мъже. Глухи в преносен смисъл, разбира се. Такива, на които просто не им пука. Парадоксално – те са най-харесвани и преследвани от нежния пол. Тъй наречените „лоши момчета”.

жена красота грим маска цвете
Снимка: iStock

Ако питате мен – не са никакви лоши момчета, ами са си чисти идиоти. Няма нищо забавно в това да си играеш с едни чупливи като стъкло чувства. Няма нищо геройско в това да разплакваш. Невенднъж съм го твърдял – жената не бива често да плаче, освен ако не е от щастие. Подписвам се под тая максима. Като си толкова мъж – разплачи я от радост. Хайде де! Давай! По-трудно е, нали?

Трудно е, понеже коства сърцатост. Не е като да отбиеш номера с един букет рози за осми март. По-грандиозен банализъм от този здраве му кажи! Един ден в годината носиш цветя, а през останалото време се държиш отвратително и хич не те интересува какво ѝ е. Псевдо. Това е думата. Фикция. Лоша литература. Кофти филм.

жена красота природа дневен рокля усмивка
Снимка: iStock

Сега ще ти кажа какво е жената. Тя е ноктюрно от Шопен, което може да приспи всичките ти демони. Тя е годишните времена на Вивалди до безкрайност пак и отново. Тя е чашата с вино, което си наливаш всяка вечер. Тя е солта в гозбата ти.

Забеляза ли я, докато беше облечена в оная красива морскосиня рокля и те милваше? Гола ясно, че си я забелязал, не ми се хвали колко си добър в кревата. Тия съм ги чувал. Не всичко е секс. Има и разни други детайли. Като усмивката ѝ. Тая лунна соната. Тая съвършена полифония от чувства и емоции. Тая природна стихия. Тоя изгрев на изгревите. Тоя нечакан залез... Успя ли да го дочакаш?

жена пролет цветя красота
Снимка: iStock

Още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти