Целувка за вчера, прегръдка за утре

двойка любов Коледа зима сняг елха
Снимка: iStock

Животът е неповторим. Каквото и да става, ние трябва да бъдем благодарни за всеки подарен от съдбата ден. Трудни моменти преживяхме, но със запалването на коледните светлини надеждата отново заема водещо място в душите ни. Няма човек, който не иска да вярва в любовта, нито такъв, който да не е бил щастлив, когато е срещнал добротата очи в очи.

Изпращаме една тежка и угнетяваща година. Много хора няма да се радват на предстоящите празници, защото пандемията погуби крехките им животи. Сред тях са наши близки, приятели, но и стотици непознати, които също са имали право на щастие. За съжаление, тъгата е сред най-успешните учители.

По трудния начин научаваме, че за да оценим това, което имаме, трябва да преживеем загуба, каквато сърцето ни никога няма да преодолее.

Коледа семейство празник празници дете светлини лампички
Снимка: iStock

Независимо от всичко, животът следва своя ход. Каквото е било, остава зад гърба ни, а какво ще се случи, зависи и от собствената ни нагласа. Разполагахме с достатъчно време да погледнем навътре към себе си, за да проумеем, че най-голямата радост е онази, която може да споделяна с другите.

Има коледни подаръци, които не могат да бъдат остойностени. Няма как да бъдат опаковани с лъскава хартия и червени панделки, за да намерят място под коледното дърво.

Подаръци, предназначени от нас за самите нас – благите думи, жестовете на съчувствие и разбирането, че светът не се върти около собствените ни личности. От това осъзнаване имаме нужда преди да отворим празничните пакети със скъпите вещи в тях. Така истински ще се насладим на удоволствието и ще оценим усмивката на онзи, който си е направил труда да направи избор, за да ни направи щастливи в нощта след Бъдни вечер.

любов двойка Коледа
Снимка: iStock

„Вчера“ вече няма никакво значение. Сега снегът затрупва с белотата си улиците на града, а детският смях отеква навсякъде като симфония, която самите нас завръща в безгрижното детство. Елхите греят в домовете на непознати и отблясъците на малките светлинки озаряват прозорците наоколо.

„Утре“ е дума, която придобива нов смисъл не само защото по Коледа стават чудеса, а защото сме длъжни да вярваме, че всичко ще бъде наред. Няма по-важно от това да бъдем здрави, сплотени, обичащи и обичани!

Затова нека не забравяме да гледаме на света с детските си очи на хора, които няма да позволят на тъгата да стои на върха на елхата в празничната нощ.

Коледа семейство празници
Снимка: Pexels

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти