Българката - най-прекрасната жена на света, която не ценим достатъчно

жена българка
Снимка: iStock

Българките са най-красивите жени в целия свят! Това е самата истина. Няма друга такава красота като тяхната. Няма друго подобно изящество.

От километри можеш да познаеш нашенското момиче. Самата аура се усеща във въздуха. Ако си отишъл в чужбина, където всички говорят чужд език – видиш ли жена, която се отличава с повечко чар и сексапил, с една такава особена енергия на женствеността – можеш направо да започнеш да говориш на български. Току-виж ти потръгнала вечерта, а след това и приключила по необичаен начин.

Сега някои от вас ще кажат, че говоря с патос и съм високопарен, но аз веднага имам готов отговор. Точно в това е проблемът. Българската жена не е достатъчно оценявана. Дори напротив – много често дами, побрали в съществото си същинско великолепие, биват третирани като най-обикновени домакини. И по-лошо – като своего рода слугини на своите мъже. Чудя се и друго – с какво е толкова специален българският мъж, че да има право да се държи така? Може би с огромното си его? Или защото той изкарва парите вкъщи?

Тук говоря за типичния мачовски маниер – аз съм мъж, ти си жена, следователно ще ме слушаш и ще изпълняваш. Що за глупост? Сякаш тя е слабоумна, а той е гений. За жалост, в повечето случаи се оказва обратното. Мъжът не е способен да достигне нивото на жената, не е способен да я догони по трасето на живота и тогава в тоталното си безсилие започва да използва други способи, за да показва колко е велик. Редица от случаите на домашно насилие тръгват оттам. От някаква глупава мания за доминиране. За надделяване. Моментално ми идва да контрирам с фразата – на великия никога не му се налага нито да обяснява, нито да доказва колко е велик. Той просто е.

жена българка
Снимка: iStock

Това е онзи мъж, дръзнал поне веднъж да се постави на мястото на жена си, да я изслуша, да я остави да се нареве, ако трябва, да ѝ бъде пристан. Същият, който не се страхува от бурите ѝ и дочаква затишията. Смелият. Устояващият. Мъжът до българската жена. Най-красивата на света. Дано наистина е такъв, какъвто го описвам. Дано някои неща в тоя живот не са художествена измислица. Дано все по-малко момичета биват изоставяни. И още по-малко – насилвани.

Дано все повече дами вървят с високо вдигнати глави. Дано все повече дами не бъдат пренебрегвани. Защото дори поетите няма да ги спасят. Тях – великолепните! Всъщност именно вас – скъпи мои, които четете това и стискате палци партньорите ви да разсъждават като мен. Ще ви кажа едно – и така ще завърша – не сте ли оценени по достойнство – напуснете. Идете си. Оставете ги с отворени усти. Те дълго ще се правят, че нищо им няма. Но и вие и аз знаем, че не е така. Вратата нека зее подире ви. Нека прииждат погледите. Заслужавате ги.

жена българка
Снимка: iStock

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти