Бляскаво жилище – мисията възможна

ATG Design
Снимка: Минко Минев за ATG Design

Ивета Попова

Мечтата за бляскаво жилище не е изгубена! Всеки може да създаде дом на мечтите и да реализира своята визия за лукс и удобство в едно. Как, разбира се, е следващият въпрос. Ще ви дам конкретни съвети от работата си чрез интериорния проект Bella Residence – завършен в края на миналата година.

ATG Design
Снимка: Минко Минев за ATG Design

Bella Residence е дом на младо семейство и разгръща романтична визия с нежна луксозна естетика. Затова допринасят високият клас материали, добър подбор на комбинации между тях и качественото изпълнение на вградените и персонализирани мебели. Ефирност в пространството се усеща от големите прозорци, плъзгащи врати и красиви витрини.

Всекидневната

ATG Design
Снимка: Минко Минев за ATG Design

ATG Design
Снимка: Минко Минев за ATG Design

Селекцията на материали е водеща за цялостното усещане в пространстово и правилните комбинации между текстил, плоскости и градивни материали могат да отключат сетивата на обидателите и гостите.

За всекидневната на Bella Residence избрахме като основно съчетание това на мрамор, дърво, кожа и допълващи MDF повърхности, които имитират лен, кожа, както и такива с матова и гланцова повърхност за създаване на контраст. Витрините, които са с опушено стъкло и задължително подсветнати отвътре, създават ефирност, особено в комбинация с отворени и затворени кутии на вградената етажерка. Тя е основен елемент на дългата стена до камината и бе важно да играе роля на събирателна точка между всички останали детайли, които присъстват в интериора.

Спалнята

ATG Design
Снимка: Минко Минев за ATG Design

Простички правила могат да ви помогнат наистина да превърнете вашата спалня в елегантно и стилно огледало на вашата същност.

1) Високият клас мебели е от ТОП значение, а съчетанието на удобно и елегантно легло с нощното шкафче издава вкуса на обитателя от пръв поглед. Тук например леглото и нощното шкафче са в сходни нюанси, а различните видове текстил приятно се допълват.

2) Качественото осветление е важно за подходяща атмосфера и същевременно задължително следва да отговаря на нуждите на пространството. Затова с екипа ми сме използвали съчетание между три типа осветителни тела – висящи до леглото, вградени овални до огледалото и вградени LED ленти по дължина на облицовката на тавана, която елегантно се спуска по стената.

ATG Design
Снимка: Минко Минев за ATG Design

3) Стенните облицовки са ключ към уюта на стаята - комбинацията между дървена ламперия и красив тапет допринася за приятното и топло усещане. Тапетът с мотиви от флората и фауната подсилва деликатната естетика, а цветовете в него обединяват водещите нюанси в помещението и едновременно с това се превръща в акцент.

4) Гардеробът е често подценяван и изцяло обвързван със своята функционалност; ние заложихме на красив и класен дизайн, който експонира дрехите по много фин начин с опушените витрини и леки подсветки вътре, също както във всекидневната. За втория гардероб избрахме невероятно стилен дизайн с кожени врати в бяло.

ATG Design
Снимка: Минко Минев за ATG Design

ATG Design
Снимка: Захари Мерджанов за ATG Design

Банята

ATG Design
Снимка: Минко Минев за ATG Design

Банята към родителската спалня в Bella Residence е добър пример за елегантното присъствие на черния цвят в банята. Той е добре съчетан с дърво и мрамор, а подовата настилка е от черен камък с кафеви жилки, които кореспондират с цвета на дървения материал.

Естествено, тук важат с пълна сила „правилата“ от другите помещения, които нарекохме основни, но това, което се отличава в баните и прави силно впечатление, според мен са елегантните смеси. В цялата къща сме подбирали смесителите според доминиращите нюанси във всяка баня,  като тук конкретно са черни с матирана повърхност, стилен и интересен дизайн.

ATG Design
Снимка: Захари Мерджанов за ATG Design

Ако мога да обобщя в две думи това, което за мен обединява усещането за лукс в един дом, то това са прецизност в детайла и качество. Именно затова ще забележите, че в този проект изобилстват красивите детайли и всеки елемент е изпипан, така че да пасва перфектно на мястото си.

ATG Design
Снимка: Минко Минев за ATG Design

Може да се „разходите“ в Bella Residence с петото издание на видео поредицата My Perfect Home by ATG design, в което лично разказвам за всеки от дизайн елементите и може да попиете конкретни съвети как да направите и вашия дом бляскав и стилен. Вижте как:

Прочетете още от Ивета Попова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти