Байпаси за любовни инфаркти не са открити!

Байпаси за любовни инфаркти не са открити!
Снимка: netinfo

Митът, че разплаканата жена постига всички свои желания, па били те и капризи, се дължи на слабохарактерността на мъжа да изтърпи това трепкане на мигли, триене с юмручета, нацупени устнички и жални подсмърчания.

Мъжът махва с ръка и казва „Добре, нека е както искаш” не от любов и жалост, а за да не разваля рахатлъка си и да не си трови нервите. После отива да тракне една „мешана” с комшията, да пие две-три бири с аверчетата, или ляга под колата си, защото тя сълзица никога няма да пусне и ще му е вярна и подчинена, докато продължава да лежи под нея, да се грижи за чарковете й и да се ослушва с най-голямата си тревога или задоволство дали нещо чука или не чука.

Не за тези сълзи и последиците от тях ми е думата.

Понякога момичетата плачат с истински сълзи. И тези сълзи не се стичат показно от очите им, различни по цвят и форма. Тези сълзи капят навътре, към сърцата им, където са се появили пукнатини, нанесени от груба дума, пренебрегнати чувства, обидно отношение, от първото или поредното корабокрушение на любовната лодка, разбила се в бита, или просто пробита от торпилата на преходността, от която досега никой не е успял да се отърве. Щото еднообразието, дори и най-щастливо застиналото, писва и накъртва, та се не трае.

Не си спомням да съм ревала от и за любов, не защото съм безчувствен пън, не защото не съм била прелъстявана и изоставяна (сериозно – не ми се е случвало, но що е време, занапред е), не защото не ми се е искало да вия от болка (случвало ми се е, но пък точно тази светла тъга не си я давам за нищо на света), просто достойни и равни ми по ръст мъже не са ме наранявали.

Не са ми разбивали сърцето. А относно недостойните, които са се опитвали – не съм ги бръснала за слива и съответно не съм си слагала на сърце опитите им да драснат мръсна чертичка върху него.

О, понасяла съм удари, които а-ха да ме извадят от релси, изливали са кофи помия върху главата ми, забивали са мръсни клюкички и долни сплетнички в гърба ми до дръжките на завистливите си ножове, но с това се свиква. Преставаш да обръщаш внимание. Не съм толкова силна, че да не прибягвам до защитна система.

Снимка: netinfo

Просто не съм добро момиче, както се пееше в една песничка от ученическите ми години. Ако се замислим в тази посока върху въпроса защо доброто е толкова ранимо… Защото добротата се наказва по-лесно. Пък уж всички се раждаме добри, а непрекъснато нараняваме и наказваме някой друг, заради собственото си… добруване. Рониш сълзи, за да задържиш някого, за да му образуваш угризения, за да предизвикаш жал, за да стане твоето.

Не говоря за моментите, в които няма как да спреш сълзите си, а за моментите, в които ги правиш показни. Вадиш скритото асо от очите си и ги триеш с ръкава на желанието за съчувствие. Ми малко е обидно. Да постигнеш екскурзия до Гърция, рокля последен писък на модата или съдомиялна – иди-дойди. Ама мой си е този мъж и не си го давам? Не е твой, ако вече не го иска. За какво ти е тогава?

Насила хубост не става, любов още по-малко. И ти не си на някого, когото още или вече не искаш. Природата не търпи празни пространства. Пукнатините на сърцето се запълват регулярно, иначе то не може да работи. Въпреки че има и друга страна – раните заздравяват, но белезите остават.

Снимка: netinfo

Сърдечните белези не подлежат на пластика. Силиконът, лифтингът, ботоксът, липосукцията не коригират сърдечните белези. Байпаси за любовни инфаркти не са открити.

В любовта виновни няма, всеки е прав за себе си. Само – внимателно, защото стрелата на Амур се забива сладостно, но когато я пречупите с непремерена дума, непресметнато действие, та дори и с яростен порой от досадни сълзи, острието й един ден ще ви удари в гърба. Неочаквано и много болезнено.

И тогава сълзите няма да помогнат.

Вижте още от Маргарита Петкова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти