„Аз всеки ден изневерявам на всички жени в света с теб“

любов
Снимка: Pexels

„Изневярата не е грешка, а избор.“ 

Прочетох го някъде и се съгласих с така поставения въпрос. Всъщност, с така поставеното съждение.

За изневярата има толкова обяснения, колкото и за любовта, и всяко от тях е правилно и неправилно едновременно. Като се почне от всеизвестното, че всъщност само жените изневеряват, защото една жена ляга с друг мъж само по любов. По чувство. Мъжът е друга работа, той го прави от суета, от желанието да се докаже, че е мъж, от сакън да не го обвинят, че не е, от… Абе, от хиляда причини и хиляда извинения.

Просто така е устроен светът, такъв сме го наследили и такъв го предаваме нататък.

Един познат, много мъжествен и много мъжкар, умен и тежащ на високото си място, ми отговори на въпроса как е могъл там с една, дето… Простичко, с намигване и хъшлашко пламъче в погледа: „Абе, не може да обидиш жената, като толкова се натиска, уважаваш я…“

Да, да, малко излиза, че топката на вината се прехвърля, естествено, върху слабия пол, а не върху слабите мъжки ангели!

Аз няма да хвърлям камъни в тази посока – не е като да не съм изневерявала, хайде холан, светица в мен просто не се е заселвала, тъй че нормална евина щерка съм, може да плюете, ако не са ви пресъхнали устата! Никога не съм изневерявала обаче на себе си.

мъж жена любов връзка пролет лято дневен
Снимка: Pexels

Пък и каква изневяра е, когато престанеш да обичаш един човек? Когато раздялата е просто въпрос на време, и то не цялото време на света.

Ако от криворазбран морал продължаваш да делиш легло с нелюбим, това е по-грешно по божиите закони, защото е насилие над свободната ти воля и извечното право на избор.

Не говоря за семейство, деца, отговорности. Само за човещина говоря. За това, че сме земни и нищо човешко не ни е чуждо. И, подчертавам дебело, не толерирам разпуснатия начин на живот – възпитаният човек винаги властва над нагоните си. И тук нещата са простички. Като гъбена чорба, както казва народът.

Изневяра иде от неверие. Невярност.

Мислите си, че само към другия, този, на когото изневерявате? Определено е и това. Но е и от недоверие към себе си. От недоволство към обстоятелствата, в които се намираш. От желание да промениш тези обстоятелства. В своя полза.

Изневярата е да се добереш до нещо, което ще ползва теб – до по-висока оценка от тази, която получаваш, защото ние много рядко сме доволни непрекъснато, все нещо започва да ни липсва с течение на времето, ставаме по-небрежни в заявяване на чувствата си, смятаме, че като веднъж сме ги заявили, пък и преповторили с думички и жестове, това е предостатъчно и няма защо да се стараем непрекъснато, известна немара в поведението просто е неизбежна.

мъж жена любов връзка пролет лято дневен
Снимка: Pexels

В една връзка няма как от сутрин до вечер и от вечер до сутрин да се държим гальовно за ръцете, да развихряме страсти и да се задъхваме от декларации. Трябва да си вършим работата, защото и след най-дългата любовна нощ в хладилника е редно да има супичка от вчера, бучка сиренце, щафетка колбасче, няма как да се храним само с любов, колкото и да ни се иска. Та розовите облаци лесно надвисват като буреносни.

Какво общо има това с изневярата? О, има.

Всичко около нас има значение за всичко друго около нас.

Търсиш нова тръпка – еднократна или не толкова, за да заситиш глада на егото си. Мъжът не е банкомат, жената не е пералня, хора са, слаби и раними, колкото и да се правят на силни. И като им се случи възможност да получат ласката за егото си…  Ами – получават я.

Две чаши питие повече, отколкото можеш да носиш, колко му е да ти падне пердето, да прегърнеш мисълта, че си човек (без значение жена или мъж), който привлича вниманието, когото оценяват високо, на когото не вменяват битови задължения по презумпция, ами – приятно е.

мъж жена любов връзка пролет лято дневен
Снимка: Pexels

Не оправдавам, опитвам се да хвана цаката на поводите за изневяра. И да избягам от тривиалното „Беше грешка…“

Обикновено е грешка, ама не съвсем. Защото и „на винени пари под пристъпа страшен“, ти си този, който прави избор да премине ли чертата.

Простичко е доказателството – никой не се съблича по погрешка. Нали?

„Скъпа, – Скъпият си допива виното и става. – Аз всеки ден изневерявам на всички жени в света с теб. Направил съм избор. Правилен!

Е, аз му помагам с разкопчаването на копчетата, не само защото не обичам да шия скъсани копчета.

мъж жена любов връзка пролет лято дневен
Снимка: Pexels

Прочетете още от Маргарита Петкова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти