Ако си мъж, направи света по-добро място за живеене

мъж
Снимка: iStock

Тодор Капитанов

Колко често казвате за някой мъж, че е истински мъж, а не същество с мъжки полови органи и нищо повече? И какво всъщност означава това, да бъдеш истински мъж?

Да бъдеш богат, умен и добре изглеждащ? Това може би помага, но ключът се крие в поведението, действията и отношенията на мъжа към хората около него и най-вече към жените. Към всички жени, не само с тези, с които иска да спи или тези, с които вече си ляга.

Да бъдеш мъжествен в очите на другите е цел номер едно на господата. Суетата не е присъща единствено на жените. Не е вярна и максимата, че ако желаеш нещо много силно, то рано или късно ще бъде реалност за теб. Всички мъже искат да бъдат от готините, обаче малцина успяват. Съжалявам, пичове, това е факт.

мъж
Снимка: iStock

Мисля, че да си мъжествен в днешно време изобщо не е трудно. Особено при наличието на толкова много смотльовци, които чисто математически вдигат възможността да изпъкнеш.

Като цял не е трудно да държиш на думата си, когато я даваш. Не е сложно да определиш какво искаш от живота, от работата, от връзките си. Не се изискват невероятни усилия да  набележиш целите си и да ги следваш. Ако мъжът изпитва затруднения да дефинира тези основни житейски възгледи, то той е обречен да бъде подиграван и иронизиран от жените. Нещо повече – те ще бъдат и снизходителни към него. Абе с две думи – преминава в отбора на смотаняците.

мъж
Снимка: iStock

За да бъдеш истински мъж, то задължително следва да бъдеш кавалер – да даваш път на дамите, но не само за да ги огледаш отзад (не че това е нещо лошо, но все пак). Жестове като подаване на ръка, отстъпване на място и подобен тип обгрижвания правят наистина добро впечатление. Разбира се, не може да бъдеш истински кавалер, ако не умееш да правиш комплименти и да флиртуваш. Ама не по онези посредствен и глупашки начин, към които жените имат непоносимост, а джентълменски тертип, където винаги си палав, но жените не се чувстват неудобно от това. Истинските мъже винаги намират нещо в дамите, с което да ги поласкаят.

Да успееш да превъзмогнеш егото си и да се извиняваш, когато си сгрешил, е абсолютен признак на мъжество.

мъж
Снимка: iStock

Много по-лесно е да подхранваш егото си, но истинските мъже избират трудния път, в който трябва да се превъзмогнат. Само този тип хора могат да разберат колко е важно да се държиш уважително с хората. С всички хора, без значение дали са ти близки, приятели, познати или непознати. 

Ако някой иска да го считат за истински мъж, той трябва да притежава и от онези качества, които са характерни за героите от приказките и филмите – храброст, състрадателност, и жертвоготовност. Тези качества определено са позабравени в днешно време, но винаги се появява някой, който с гръм и трясък напомня, че все още съществуват такива мъже. И този някой веднага бива определени за истински мъж, на който всички момчета искат да приличат. Може би тези качества са доста момчешки, но пък какво бъдеще може да има мъж, който не иска да направи света едно по-добро място за живеене?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти