Ако новата година не е по-добра от старата, значи сме идиоти

нова година 2020
Снимка: Istock

Тодор Капитанов

В навечерието на новата година ви припомняме един текст на Тодор Капитанов, който звучи така актуално и към днешна дата, на прага на поредното ново начало. (бел.ред)

В края на всяка година правим равносметка какво сме направили, и какво не сме. А дали годината е била успешна, за повечето хора зависи от баланса на финансовото им състояние. Ако е на плюс, то годината е била добра. Ако е на минус - била е ужасна и добре, че се свършва с нея.

За съжаление на подобни оценки ни научиха времената, в които живеем. Щом сме постигнали целта си, няма значение какъв път сме извървели до нея. Жалко!

коледа
Снимка: iStock

Така разликата между доброто и злото за нас става все по-незабележима и трудно ще отсяваме наистина важните неща в живота като здравето, любовта, приятелството и смеха.

Надявам се тази година да бъде по-различна от старата. Дано използваме по-често думи като “благодаря” и “вярвам”, вместо вбесяващите ни вече „протест” и “оставка”.

Крайно време е, когато общуваме, да използваме ръцете си за здрависване и прегръщане, а не за да си показваме средни пръсти. Наистина е крайно време.

Вярвам, че е достатъчно да променим само едно нещо, за да променим всичко. Да започнем например с някоя наша черта, която не харесваме.

коледа
Снимка: iStock

Давам си сметка, че през изминалата година и аз не успях да стана по-добър, нито да направя света около мен по-добър. Е, поне опитах.

Важното е, че благодарение на хората, с които съм заобиколен, не станах по-лош. Или поне така си мисля.

Обръщайки поглед назад, едно нещо мога да кажа със сигурност - в Edna.bg се забавлявахме.

Преди да вдигнем глави и да си пожелаем каквото сме си намислили за новата година, нека си спомним за сълзите и трудните моменти, които всеки от нас имаше, защото това ни сплотяваше много по-силно, отколкото смеха. За съжаление на много по-висока цена, която животът ни принуди да платим. Ама ние устояхме, защото сме машини. Ще устояваме и занапред. Просто нямаме друг избор.

Нека през 2020 година пак се опитаме да направим света по-добър. Този път ще успеем. Просто трябва да сме заедно.

Успешна Нова година! Бъдете здрави!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти