Ако не ти носи спокойствие или удоволствие - махай го

жена секси легло
Снимка: iStock

Поправете ме, ако греша, но жените ни учат да бъдем прекалено търпеливи и всеопрощаващи. Трябва да си затваряме очите и устите за толкова много неща, че иначе току-виж ни нарекли опърничави, лигли или любимото ми - вечно недоволни.

Истината обаче е съвсем проста, а именно - няма никакъв смисъл да влагаш усилия и време в нещо, което не ти носи удоволствие или спокойствие.

И да, конкретно визирам интимни отношения.

Жените вечно даваме шанс и оправдаваме тъпите постъпки на хора, които даже не искат това от нас. Ние сме винаги разбиращите и влизащи в положение, докато насреща изобщо не получаваме същото.

Защо трябва да е така? Какво се опитваме да докажем - че сме най-добрите и по този начин да спечелим уважението или любовта на човека насреща?

жена секси легло
Снимка: iStock

Ако той повече ни разочарова, отколкото очарова или вечно няма достатъчно време за нас, забравя всичко, което е обещал или което ние сме споделили, че е важно за нас, значи такъв човек не заслужава нашето великодушие, внимание, а още по-малко любов.

Без много да се колебаем, замисляме или чудим, трябва да прекъснем всяка комуникация с този индивид и да го разкараме от живота си.

Да, не звучи особено лесно, но точно в това е тайната на по-щастливия и най-вече спокоен живот - да разкараш от живота си всичко излишно и негативно.

Забелязвам обаче, че повечето жени вътрешно умират от страх, че ако разкарат разочарованието под форма на мъж, което имат до себе си, няма да открият друг и ще си останат во веки самотни.

Това е напълно неоснователен страх, защото истината е, че винаги ще се намери някой друг. Може и да не е особено по-добър от предишния, но може и да се окаже точно това, за което си мечтала. Няма как да разбереш, докато не опиташ, затова давай смело.

жена секси легло
Снимка: iStock

Яхваш метлата и измиташ всичко излишно, натоварващо или разочароващо около теб, за да направиш място на новото. А това, че някой ще е недоволен от развоя на събитията и най-вече фактът, че не си поплюваш да изкараш от живота си всеки, който не заслужава място в него, няма как да повлияеш.

Винаги ще има кой да те критикува и да иска още и още от теб, без значение ти колко се стараеш.

Животът е прекалено кратък да го живеем в непрекъснати компромиси и подтискане на себе си, затова нека сложим акцента върху нашето щастие и добруване и съсредоточим върху тях. Ако ние не се погрижим за нас самите, няма кой друг да го направи, не забравяйте това :)

Още от Лилия Огнянова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти