Ако искаш проблем, намери си жена!

Ако искаш проблем, намери си жена!
Снимка: iStock

Тодор Капитанов

За да си намериш жена, трябва да имаш както време, така и пари. Следователно, чисто математически, може да разглеждаме жените едновременно като съвкупност от време и пари. Всички знаем обаче, че в съвременния свят времето е пари. Тоест, жената математически става равенство между пари и пак пари. В този дух на разсъждения, нека не забравяме, че парите са в основата на повечето проблеми на хората. В крайна сметка, математическата логика сочи категорично следното: жена = проблем.

Въпреки безупречната математическа логика, не искам да се осланям единствено на нея в изводите ми. Не знам за вас, но личното ми убеждение след редица разговори с дами от различни кръгове е, че всяка една от тях е затрупана с проблеми. Проблеми от всякакво естество – лични, семейни, финансови, служебни, битови и пр. Прави впечатление обаче, че най-големият проблем на жените е проблемът им със самите себе си.

f
Снимка: iStock

Нещото, което спира жените да бъдат спокойни и да се чувстват добре в кожата си, това са самите те. За разлика от мъжете, дамите не обвиняват за проблемите си държавата, което е уникално българско качество, а обвиняват предимно други странични фактори като например непослушните им деца, негативните им приятелки, егоистичните мъже.

Не знам кой и как е убедил жените, че да решат проблемите си, то непременно трябва да отидат на почивка на някое луксозно и екзотично място, където да се освободят от напрежението. Поради факта, че повечето жени нямат късмета да си позволяват подобен начин на отмора, те считат, че нервите им ще бъдат част от живота занапред и следва да се примирят с факта, че вече това ще бъде реалността за тях.

f
Снимка: iStock

Да, обаче психологията не познава случаи, в които някой да е успял да се примири с нервност и напрегнатост, породени от наистина съществуващи проблеми. Това поведение е като енергията в природата - не се губи, а просто се преобразува от един вид в друг. Обикновено се преобразува в досада и нетърпимост в мъжете, които са си избрали да бъдат с жена до себе си.

За всеобща радост обаче има кой да помогне на жените да се освестят, когато са в подобно емоционално и физическо състояние. Този „спасител“ са самите те и за да се случи, това е необходимо много малко усилие.

f
Снимка: iStock

Уважаеми дами, просто разберете, че мъжете ви харесват такива, каквито сте и няма нужда да се доказвате за каквото и да било. И никога не го забравяйте. Просто потърсете от тях приятелска помощ, вместо да изживявате проблемите си сами, затваряйки се в себе си и фокусирайки всяка своя мисъл и действия в тази посока.

На всеки се случва да греши и то не рядко. Вие също грешите. Никой не очаква от вас да бъдете безгрешни. Спрете да тровите ежедневието си, фокусирайки го към проблемите. Просто опитайте да гледайте напред с човека до вас. Точка. 

f
Снимка: iStock

Още от Тодор Капитанов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти