Ах, този наш (необикновен) живот

ръце часовник време тъга старост спомени живот носталгия
Снимка: iStock

Има нещо магично в начина, по който приемаме времето. С всеки отминал ден започваме да приемаме много неща за даденост, а подробностите от пейзажа сякаш се сливат в общо петно като фон, който някак престава да има значение. Стрелките на часовника бързо преминават през окръжността на циферблата, денят и нощта не спират да си играят на гоненица, а сезоните не спират да ни изумяват с категоричността, с която се сменят един друг.

Прогнозата за времето никога не престава да ни интересува.

Един ден осъзнаваме, че за удобство забравяме важни събития и хора. Това подсилва усещането за сигурност в свят, пълен с неприятни изненади и опасности. Сънуваме кошмари, които мигом изхвърляме в кошчето на забравата, докато хубавите сънища често опитваме да направим част от собствената си реалност. Докато само за секунда не изтрезнеем от състоянието на измамния уют, в който съществуваме.

жена спокойствие
Снимка: Istock

Музиката винаги е добър избор да извикаме миналото. Неговата компания пречиства душата и всяка сълза в очите е катарзис, който винаги вещае добро начало. Не е нужно да съжаляваме, но е важно да разберем, че всичко има свой неподражаем смисъл и цена, която винаги така или иначе заплащаме. След толкова изпитания и предизвикателства преживяните радости и любови са моментите, които ни отличават от другите. Всеки от нас има любим аромат, предпочитан цвят и своя представа за романтика.

Животът е необикновен заради цялото разнообразие, бликащо от него.

жена дневник писане спомени
Снимка: iStock

Ако възприемаме за даденост онова, през което преминаваме, любовта остава в картините, които може да не видим, или в романите, които можем да пропуснем да прочетем. Всички ние сме творци, които придават на възторга собствен нюанс, обрисуват го със собствен почерк.

В това се състои магията да се чувстваме истински живи.

жена лампички светлини романтика залез тъга
Снимка: iStock

Щом помним игривите пламъчета на светулките нощем, а със затворени очи още можем да си спомним аромата на люляк, всичко е наред. Любовта може да бъде опустошителна, но раните от нея заздравяват заради доброто, което сме дали с цялото си сърце на другия. Който е обичал истински, не може да бъде лош. Който е способен да прости, ще продължи да се наслаждава на радостта, без да мисли колко му е струвала тъгата в очите.

Животът не чака. Имайте това предвид.

фотография снимки спомени
Снимка: iStock

Още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти