Ах, този кратък, но тъй сладък живот

щастливи хора
Снимка: iStock

В живота ни има моменти, които са като кратки стихове, написани от съдбата с такъв размах, че остават в сърцата ни завинаги.

Ах, този кратък, но тъй сладък живот!

Има нещо магично в способността ни да ценим малките радости - усмивката на любим човек, аромата на прясно свареното кафе сутрин, топлотата на слънчевите лъчи, които гъделичкат телата ни и ни изпълват с детски възторг.

Обикновено търсим щастието там, където остава недостижимо, докато всъщност то ликува сред красотата на самия живот.

Забързаният свят не спира да се върти, а стресът ни задушава в силната си прегръдка. Взираме се в далечния хоризонт, без да виждаме какво има непосредствено около нас. Забравяме, че даването носи много по-голяма наслада от получаването. Предпочитаме компания, сред която монолозите ни бълват думи, лишени от аргументи и смисъл, вместо да изслушваме другия с искреното желание да бъдем полезни с каквото можем.

щастливи хора
Снимка: iStock

Всеки ден е отделна страница в книгата на живота и колко увлекателна ще бъде тя, зависи и от нас.

Единението с природата, досегът с изкуството, споделянето на радостните емоции с приятели и близки правят живота по-богат и пълноценен. Докато лежим на диваните, нищо няма да се случи. Животът е действие и е важно да ценим моментите, които ни дават възможност да направим неща, които ще ни изпълнят със задоволство.

Да създаваме и споделяме щастие е най-вълнуващото нещо, защото е проява на любов. Усмихнем ли се, когато погледнем назад, със сигурност следващата страница от книгата на съдбата ще бъде още по-увлекателна.

двойка среща
Снимка: iStock

Няма нищо по-велико и по-неповторимо от живота. Изборите, които правим, ни обозначават като личности. Често сме изправени пред предизвикателства, които се налага да преодоляваме, но това също е неизменна част от красотата на собственото ни съществуване.

Имаме въображение, можем да мечтаем, способни сме да летим, яхнали крилете на желания, с които животът е истинско приключение. Достигаме висини, каквито не сме си представяли. Носим се с вятъра, способни да преминем през буреносните облаци, защото знаем, че слънцето никога не ни изоставя.

двойка любов коледа
Снимка: iStock

Няма незначими моменти. Всеки от тях е възможност да създадем и споделим любов, в това е големият смисъл. Животът е кратък и всяка секунда е чудо. Каквото и да става, нека го живеем така, сякаш всеки ден е последен. С благодарност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти