А ти прави ли Кекс снощи?

А ти прави ли Кекс снощи?
Снимка: netinfo

Да, истина е! Новото парче на Папи Ханс е абсолютен хит! Колкото и да се бунтуват някои от вас – фактите си остават факти! Цифрите не лъжат – 2 милиона гледания за по-малко от месец. Това е положението. Рибата е избита. Друг е въпросът дали с нещо съдържателно или с простотия. Според мен тази песен не е нито едно от двете. Тя е един голям майтап.   

Евала на Константин Трендафилов, който впрочем имам възможността да познавам лично поради това, че и двамата сме поети. Евала за кое ли? Ами за това, че за разлика от повечето родни пишещи с его до небесата, на него не му пречи да се самоиронизира. Мнозина го сравниха с Икебаната, и с не знам кой още. Според мен това сравнение е неуместно.

Образът на Папи Ханс, в който Кокича така умело се е превъплатил, ми изглежда доста по-поносим и откъм цялостна визия. Освен това силно вярвам, че доста повече му върви с нежния пол, отколкото на Джорджано. 

Нямам идея какво не му харесват критикиратите. В България е пълно с такива. Не критици, а критикари. Те само чакат да захапят някого, понеже му е дошла идея за нещо преди на тях самите да им хрумне. Язък! И започват да философстват и да се правят на велики.

Всъщност всичко е толкова просто. Става дума за комерсиална песен, която зарибява. Онзи ден си направих експеримент в метрото. Измънках си под носа „кекс“ и трима тийнейджъри веднага започнаха да се хилят и да припяват. Това означава, че вирусът е пуснат и заразата е разпространена. Твърде късно е за задълбочени анализи. Време е да се поразкършим! 

Снимка: netinfo

Сигурно някои от вас са забелязали, че клипът на песента стартира с едно разсмиване. Не ви ли става ясно защо? Още след първите десет секунди би следвало да се разбере, че цялото нещо е шега. Намигване. Поредица от намигвания.

Каква естетика трябва да търсим в една шега със сравнително банален сюжет – две мадами с хубави дупета танцуват под звуците на инструментала, докато Папи Ханс им мята влажни погледи. 

Снимка: netinfo

Тези неща продават. Те нямат художествена стойност. Те не са изкуство. Изкуството е нещо различно. То е обратното на комерсиалността. Чел съм книгите на Константин и мога да кажа, че са далеч от личността и творчеството на Папи, нищо че двамата са един и същи човек. Просто на единия изобщо не му пука какво ще кажат хората и си прави кефа, без да се интересува от мнението им. Пък те нека говорят каквото искат.    

Няма кой да ги чуе. 

Уредбата е усилена до максимум. Кексът е готов. Хапвайте. Най-доброто предстои.

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти