"А ти къде ще си на Нова година?"

нова година 2020
Снимка: Istock

Хората се делят основно на два типа: такива, които още през септември са платили за новогодишен куверт и нощувки, и другите, които до следобяда на 31 декември нямат идея къде ще празнуват.

Забелязала съм обаче, че и на двата типажа им носи еднакъв стрес и объркване въпроса “А ти къде ще си на Нова година?”.

Всичко се дължи на стреса, който сами си насаждаме с невероятно високите очаквания за въпросната новогодишна нощ. Сякаш колкото по-богато, весело и дълго празнуваме, толкова по-гарантирано добра ще бъде следващата година.

Истината е, че колкото по-високи са очакванията, толкова по-дълбоко е разочарованието след това, особено когато са хвърлени маса пари и усилия за постигане на “перфектната” новогодишна нощ.

Разбира се, различните бизнеси прекрасно добре използват това, за да манипулират по-лесно народа, истерично търсещ най-добрата оферта и съответно да му вземат главозамайващо висока сума, надвишаваща в пъти реалната стойност на предложената услуга.

Хората обаче се връзват и купуват. Мислят тоалети, прически, гримове и маникюри, пускат отпуски и четат хороскопи в трескаво търсене на рецепта или обещание за по-добра, най-добра, ВЕЛИКА Нова Година, която дълго после ще се помни и разказва.

В някакъв момент реалността тактично напомня за себе си, като ти зашие един шамар и ти покаже, че най-сигурното нещо на един план е да се обърка.

Тия, с планираното месеци по-рано новогодишно празнуване, периодично са изправяни на нокти от вероятността нещата така да се завъртят, че да не успеят да отидат там, за където са тръгнали или пък да се изпокарат с хората, с които са се уговорили (особено когато става дума за гаджета). Другите с мотането до последния момент, се разкъсват от колебания какво точно да направят и къде да отидат, че да им бъде наистина весело.

Една много малка прослойка непукисти, които са се оставили на течението, имат шанса да бъдат приятно изненадани или пък не – нищо да не очакват и нищо да не получат.

нова година 2020
Снимка: Istock

Истината е, че в основата си 31 декември и 1 януари са дни като всички останали, пък били те и оцветени с червено в календара. В първия ден на новата година слънцето отново ще изгрее по някое време, вятърът ще духа, магазините ще са затворени, а градският транспорт ще идва от дъжд на вятър, ти ще се чувстваш прекалил с храна, алкохол, емоции, стрес и най-вече очаквания, което неминуемо ще те тласне към меланхолична депресия.

Единственото спасение е, когато си достигнал онази зрялост, идваща само с натрупания опит, че колко шумно и впечатляващо посрещаш Нова година няма пряко отношение върху това колко ще ти е наистина весело. Дали ще имаш най-яките снимки от най-големия купон или ще си отишъл в най-хубавия и модерен курорт, няма да ти помогне да се почувстваш по-щастлив и да ти остави светли спомени.

Ако си с хората, с които наистина искаш да бъдеш, тези, с които винаги си прекарваш добре, без значение другите обстоятелства, ще може да си сигурен, че ще имаш прекрасна новогодишна нощ, както и обещание за по-добра и весела нова година.

нова година 2020
Снимка: Istock

Защото именно околните ни карат да се чувстваме добре или зле, не вещите, храната или дори музиката.

Затова по-скоро се замисли не къде и как, а с кого ще посрещаш 2020. Само отговорът на този въпрос ще ти даде яснота не само каква ще е новогодишната нощ, но и всички останали дни от календара :)

Наздраве!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти