5 неща, с които жените губят уважението на мъжете

5 неща, с които жените губят уважението на мъжете
Снимка: iStock

Тодор Капитанов

Да бъдеш себе си е първото принципно нещо, с което жената моментално привлича мъжа. Подражанието и фалшът се улавят моментално от силния пол и без значение как изглежда жената,  какво притежава и на кого всъщност се опитва да прилича, тя със сигурност ще бъде разконспирирана и ще загуби каквото и да било уважение.

Това, от своя страна, ще доведе до подигравателни коментари не само зад гърба на дамата, но и очи в очи. Фалшивите жени винаги знаят как да привличат внимание, независимо от обстоятелствата. Това, което не осъзнават обаче, си остава фактът, че това внимание върху тях се крепи на иронични и язвителни заключения за тях.

Най-прекият начин за загубата на достойнство на една жена е да не знае кога, какво и с кого да говориш. За жените, които не намират мярката в тази съществена част от общуването, обикновено попадат в графата „тъпа“, „плямпало“, „кокошка“ и пр. Какво достойнство може да има някоя жена пред мъжете, когато вече е минала за „кокошка" пред тях? А колко е лесно на жените да изглеждат прекрасно в ситуации, когато не знаят точно какво да кажат – достатъчно е просто да се усмихват и така ще бъдат единствени и неповторими.

Много подценяван факт, с който жените бързо губят уважението на мъжете, е стремежът им да бъдат добри домакини и вживяването им в ролята на пазители на дома. Това похабяване на живота да угаждаш на някого, режейки му всяка вечер салата например, за да се чувства добре, или каквото и да било друго угаждане на всяка цена, прави жената в една най-обикновена прислужница.

Никой не би имал уважение към такава жена и е много вероятно често да се злоупотребява със стремежа на жената да се докаже в кухнята. Особено когато се отнемеш удоволствието на мъжете да извеждат по-често нежните си половинки на приятни ресторанти с изтънчена кухня. Да не споменавам също, че никой не предпочита да прегръща жена си, когато косата ѝ да мирише на пържен лук, вместо да има ефирен аромат на екзотичен плод от новия ѝ шампоан. Това, че любовта на мъжа минава през стомаха, съвсем не означава, че жената непрестанно трябва да върти тенджери и тигани в кухнята. Няма как да уважаваш жена, превърнала се в депресирана готвачка.

f
Снимка: iStock

Жена, която няма гордост и постоянно върви овесила нос, може да пробуди чувства на съжаление, но не и на уважение. Да, има моменти, в които настроението ни не добро, но все пак говорим за моменти. Когато това се превърне в част от персоналността на жената, ситуацията става отвратителна. Никой не иска да общува с негативен човек, който единствено те занимава с проблемите си.  

Няма как и мъж да уважава някоя жена, която не уважава себе си, която не уважава него самия или която не уважава нито своето, нито неговото семейство. Такава жена никога няма да бъде добре дошла където и да е, а появи ли се неканена, единственото, което ще очакват хората от нея, е да си тръгне възможно най-бързо.  

f
Снимка: iStock

Такава жена няма как да разбере, че именно уважението е цената, която трябва да плати, за да може хората да нямат търпение да я видят, да я носят на ръце и да ѝ се радват сърдечно.

Човек, който желае да бъде уважаван, е длъжен да уважава всички. Абе, уважение му е майката.

f
Снимка: iStock

Още от Тодор Капитанов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти