5 начина да разбереш, че си му се качила на главата

двойка скандал
Снимка: Istock

Александър Петров

„Променил си се... вече не си човекът, с когото се запознах и в когото се влюбих!“

Давам 16 лева на всеки мъж, който ме убеди, че не е чувал тези думи от жена си или приятелката си. А когато все пак ги чуе, ще го замоля да се обади, за да ми ги върне. 

Как така пък все мъжете се променят, а жените си остават същите ангели, с които сме се запознали? Защо само от жени съм чувал коментара „След сватбата той стана друг човек!“?

Дори и така да е, как пък никоя не се замисли за причината това да се случва? А тя е една единствена… защото ни се качвате на главите. И аз не твърдя, че това е лошо, защото е по-добре да имаш жена на главата, отколкото да нямаш – изпитано е! Но е изпитано и че трябва юздите да не са прекалено стегнати. И за да може добре да предусетите момента, в който похода към главата на мъжа ви се превръща в деспотично лазене по нервите с цел разрушаването им, сега ще ви дам няколко признака, които да ви дадат да разберете, че мъжът ви е на път да си пререже ухото.

двойка скандал
Снимка: Istock

ПРИЗНАК ЕДНО

Направило ми е впечатление, че жените хич не обичат мъжете им да си почиват или, не дай боже, да заспиват на дивана в хола след вечеря (пу, да не ми е уроки). Ами, да… то си е наглост да се спи при толкова чинии за миене. И върви обяснявай „Ама, нали аз сготвих, измий ги ти!“. Веднъж имах неблагоразумната смелост да изрека тези думи и какво ми чуха ушите, не ви трябва да знаете. Именно обаче такива дребни забележки и подсъзнателни внушения, че мъжете ви не правят достатъчно за дома, слагат началото на стреса в съвместния живот. 

Или с други думи, ако през нощта се събудите, стреснати от мъжа си, който току-що е подскочил след ужасен кошмар и с лига на уста вика „Това не е диван, аз съм будна чиния!“, може да започнете да се замисляте, че чехълът, който сте започнали да спускате, скоро ще хлопне.

ПРИЗНАК ДВЕ

Твърде изискващото отношение към мъжа в един съвместен живот, води до видими странични ефекти, които също могат да бъдат разчетени като признак на психологическа промяна у силния пол. Странно е, но смятам, че един от тях е свръхинициативността, която се появява у мъжа с цел да покаже на жената, че е достоен за нея. Твърде голямата отдаденост обаче е лош съветник, тъй като дава психологическо предимство на жената, която си казва „Ето, ще го вкарам в пътя тоя моя, чуден ще стане, виж как сам се сеща!“. Такава пресилена инициативност, от която и да е страна във връзката, не може да трае вечно и е добре задълженията да са поделени, защото в противен случай действащият започва да се чувства недостатъчно оценен и в един момент изперква и избива кочината. 

Или иначе казано, ако мъжът ви започне сам да проявява инициатива да простира и да глади, например, нещата не отиват на добре.

двойка скандал
Снимка: Istock

ПРИЗНАК ТРИ 

Един от признаците, по които може да предусетите, че вече почти сте пречупили нервната система на мъжа си е, ако той започне да трепери. Това е преломен момент, свързан с неговото търсене на отговора дали по принцип животът със жена представлява това или просто неговата жена е цербер. По време на протичането на самата мисъл, у мъжа се появяват нервни тикове, лениво око и т.н. Тоест, ако сварите мъжа си с едното око съсредоточен, а с другото примигвайки, да се опитва с трепереща ръка да вдене конеца в иглата, която е приготвил, за да ви зашие копчето на ризата, значи силно напредвате в превземането на живота на вашия доскорошен мъж. И казвам доскорошен, имайки предвид, че той вече почти не ви е мъж, а по-скоро… слуга.

ПРИЗНАК ЧЕТИРИ

Следва етапът на приемането, който трябва най-много да ви стресне, дами. В него вашата половинка просто… спира да говори и само изпълнява. В този момент мъжете просто не виждат смисъл да казват каквото и да е, защото вече знаят отговора ви. И ако това би ви се сторило хубаво, защото „Той толкова добре ме познава, прави всичко, както искам, а пък и не е досаден, не говори празни приказки. Перфектен е!“, то в неговата глава блуждаят мислите:

„Какво да й говоря, братче… то всичко е „не“ за нея: 
- Ще сготвиш ли днес ти, че имах тежък ден? 
- И аз имах тежък ден.

- Ще може ли да изляза да изиграя един футбол след работа?
- А кой ще ми изтрие петите?

- Смятам да скова една маса за балкона, да я гравирам с нашите инициали...
- Няма да сковаваш нищо.

С други думи казано, ако попитате мъжа си „Искаш ли да отидем в мола, че трябва да вляза в няколко магазина?“ и той каже „Да“ без да направи физиономия, то… честито! Вие сте прецакали момчето и промяната в него не само е започнала, но и вече приключва! Колкото и да е зле положението обаче, в този етап от промяната все още има път назад.

двойка скандал
Снимка: Istock

ПРИЗНАК ПЕТ

Да разберете, че сте се качили на главата на мъжа си, изобщо не е трудно, стига да допуснете, че съществува възможност понякога да прекалявате с изискванията. И ако след горните признаци все още поставяте под съмнение съветите ми, то вече сте изтървали коня, защото последният пети признак свежда шанса да махнете без последствия оковите на мъжа си до нула. Това е моментът, в който всичко вече е изгубено. 

Ако промяната у мъжа започва с женско роптаене, свързано с нерегламентираното му заспиване пред телевизора по време на романтичен филм, то завършва, когато… сварите мъжа си да подрежда възглавничките на дивана, след като все пак се e събудил.

И завършвам с една стара българска поговорка: Ако една жена иска да се качи на главата на мъжа си, то тя се качва, каквото и да правите.

А, за да си спестите всички ядове, най-лесно е да захвърлите диваните и да ползвате само столове.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти